Vive Le Voyage

Liefs uit Antwerpen

Antwerpen een Bourgondische stad in het noorden van België bekend van de gigantische haven, het prachtige stationsgebouw en Antwerp Zoo.  Mijn stedentrip naar Antwerpen begon ook bij Centraal Station. Waar zodra ik de trappen opliep een grote gouden klok als middelpunt van de hal mij toe lacht. Een goed begin van de dag.

Het MoMu

Een van mijn favoriete musea in Antwerpen is het MoMu, het ModeMuseum. Momenteel is er een prachtige tentoonstelling genaamd : Game Changers. Hier worden ontwerpen en kledingstukken weergeven van bekende ontwerpers die meegewerkt hebben aan het veranderen van het silhouet van de 20e eeuw. Totaal worden er 100 ontwerpen tentoongesteld van onder andere Chanel, Dior en Cristóbal Balenciaga. Naast de ontwerpen geven ook de strakke uitstraling en de contrasten die terug te vinden zijn in het interieur van het museum een mooie uitstraling. Niet alleen de tentoonstelling Game Changers maar ook de tentoonstelling in MoMu Gallery waar traditionele bewerkte Japanse kimono’s worden tentoongesteld vormt een echte must tijdens een bezoekje aan dit inspirerende museum.

Game Changers is te bezoeken tot 14 |08|16 en Kimono from the Kubota Collection tot 19|06|16.

Vintage

In Antwerpen zijn erg veel vintage winkels te vinden die het bezoeken zeker waard zijn. Anders dan in veel Nederlandse steden zijn de artikelen die in de Antwerpse vintage winkels worden aangeboden vaak schappelijk of soms zelfs laag van prijs. Mijn favoriete vintage winkels zijn de drie winkels van Tink Twice. De winkels hebben zowel op het gebied van mannen als vrouwen kleding een groot aanbod voor een erg lage prijs. Ook hebben de winkels een super leuke uitstraling met retro behangetjes en antieke meubels.

antwerpen 2

In Antwerpen zijn drie winkels van Think Twice. In de Jezusstraat, Langeklarenstraat en Kammenstraat. Ook in Gent, Brussel, Brugge, Kortrijk en Leuven zijn winkels te vinden.

Het ultieme zomer gevoel

Het is in Antwerpen niet moeilijk om het ultieme zomer gevoel te hebben. Vlakbij de grote markt bevind zich de gezellige ijssalon Crème de la Crème waar heerlijk ijs en wafels met aardbeien te krijgen zijn. In de zomer kan er soms een lange rij staan bij deze ijssalon, maar deze rij is zeker de moeite waard als na afloop genoten kan worden van het heerlijke ijs op het knusse terras.

antwerpen 3

Ook is het erg leuk om Antwerpen te ontdekken met de fiets. In Antwerpen kan je op veel plekken fietsen huren om een fietstocht mee te maken nu het heerlijke weer zich steeds vaker laat zien.

Vanuit de ijssalon is het nog maar een klein stukje tot aan Kasteel het Steen. Dit kasteeltje ligt aan het water en is een leuke historische bezienswaardigheid van Antwerpen. Met lekker weer is het een mooi plekje om een wandeling te maken langs het water. Naast de leuke wandelroute is het kasteeltje een zeer fotogenieke locatie voor de fotograven onder ons.

antwerpen 4

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.