Vive Le Voyage

Liefs uit Rotterdam

Leuvehaven Rotterdam

Rotterdam is hip & happening. We kennen allemaal de Kuip, Erasmusbrug en Koopgoot maar deze stad heeft veel meer te bieden. Er zijn veel ontwikkelingen gaande wat leidt tot nieuwe ontdekkingen en leuke ervaringen. Ik neem je mee met mijn rondje Rotterdam. Je kunt goed lopend uit de voeten. Een leuk, snel en alternatief vervoermiddel is de water-taxi. Geniet van de moderne en gedurfde architectuur.

Rotterdam, waar kan ik het beste…

Iets leuks doen

Een goed begin is het volgen van de beeldenroute. Test je uithoudingsvermogen en doe op 28 augustus mee aan de trappenloop van de Euromast en beklim de 589 traptreden. Voor bijzondere ontmoetingen ga je naar Diergaarde Blijdorp. Een bezoek aan familie- en attractiepark Plaswijck is voor kinderen geweldig. Ben je een cultuursnuiver dan is Museumpark een must.
Een greep uit de vele evenementen:

  • DâK, 21 juli t/m 14 augustus 2016
    Vier de zomer op DÂK! Het pop-up stadspark verrijst om de hoek van de populaire Witte de Withstraat op Parking Thornico. Proef de invloed van wereldsteden als New York, Berlijn en Barcelona, maar dan oer-Rotterdams. Geniet van live optredens, salsa, Rotterdamse DJ’s, film en sport.
  • Rotterdam Unlimited, 26 t/m 30 juli 2016
    Alles wat een superdiverse stad als Rotterdam te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur zit in het DNA van dit event. Dompel je onder in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van muziek, dans, poetry en theater. Het meest bekende onderdeel is het flamboyante Zomercarnaval.
  • Ketels aan de Kade, 13 en 14 augustus 2016
    Kom in pittoresk en historisch Delfshaven het Rotterdamse verleden proeven. Bezoek de vele marktkramen of schuif aan in de openlucht herberg. Ontdek eeuwenoude ambachten, woon kookdemonstraties bij en waan je in de Middeleeuwen tussen het straattheater en de troubadours.

Boetiekje Rotterdam

Winkelen

Exclusiviteit en allure vind je in de Van Oldenbarneveltstraat welke onderdeel uitmaakt van het modekwartier. De Nieuwe Binnenweg in het Museumkwartier verrast je met exclusieve platenzaken, trendy kapperszaken en een zeer divers aanbod van boetiekjes. ’s Avonds biedt de straat je een grote keuze uit horeca en uitgaansgelegenheden. De levendige Witte de Withstraat verbindt het Museumpark en het Maritiem Museum met elkaar. Een straat met een internationaal, multicultureel en artistiek karakter. Haal je hart op aan trendy boetiekjes, gezellige kroegen, populaire restaurants en bezoek de vele kunstgalerieën. Begeef je in het Soho van Rotterdam in de Pannekoekstraat gelegen in het Laurenskwartier.

Markthal Rotterdam

Eten

Rotterdam is een stad met 176 nationaliteiten en keukens. De markthal, de eerste overdekte marktvloer van Nederland is hier het kloppend hart van. Bezoek dit icoon, het laat al je zintuigen prikkelen. Een “must” is Schiereiland Katendrecht wat een enorme metamorfose heeft ondergaan. Vroeger een beruchte wijk nu een culinair en populair walhalla. Ga naar het bruisende Deliplein of bezoek Fenixfood Factory waar alles vers is en je kunt proeven van lokale of ter plekke geproduceerde producten. Ervaar Manhattan aan de Maas nippend van je drankje op de terrassen aan de kade.

Bar Rotterdam

Borrelen

Rotterdam heeft een actief nachtleven, van volkscafé’s tot stijlvolle discotheken. Jij vermaakt je absoluut tot in de vroege uurtjes. Prachtige borrel locaties zijn er volop van een Japanse oase tot aan de Kralingse Plas. Kleinere clubs en bars vind je rondom winkelstraat de Meent. Een ontspannen sfeer en alternatief publiek heeft de Witte de Withstraat. Een begrip is het NRC Café waar je geniet van kunst, borrel of diner en ’s avonds de club. In dezelfde straat is de populaire hotspot De Zondebok & Het Zwarte Schaap. Check de agenda van muziektempel Rotown en poppodium Annabel. Informeer je vooraf over vrijdagmiddagborrels en feesten.

Kubuswoningen

Slapen

De kubuswoningen van architect Piet blom zijn wereldberoemd. Wist je dat je in deze schots en scheve woningen kunt verblijven? Namelijk bij hostel Stayokay Rotterdam met de gezellige Oude Haven om de hoek. Een maritieme overnachting in fifties-stijl beleef je aan boord van voormalig stoomschip het SS Rotterdam 4*. Slaap in het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn bij nostalgisch Hotel New York. Liever een designhotel boek dan bij Nhow 4* in het gebouw ‘De Rotterdam’.

Laat je mij weten hoe je citytrip Rotterdam was?

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.