Vive Le Voyage

Londen: Ook na Brexit een bezoek waard!

Londen

Afgelopen weekend werden we overspoeld met nieuwsberichten over een aankomend Brexit. Zelfs mijn social media feed werd gekaapt door ontevreden geluiden van Britse vrienden. Het voelt alsof we na een lang, moeilijk maar ook gelukkig huwelijk uit elkaar gaan. Gevoelens van boosheid en verdriet maar ook nostalgie komen naar boven. Ook bij mij. Ondanks alle treurige berichten, blijft Londen één van mijn favoriete steden. Hier in het kort waarom:

Zwemmen in Hyde Park

Hyde Park

Photo by Mathanki Kodavasal /CC BY

Wie dacht dat het zomerse gevoel onlosmakelijk verbonden is aan witte stranden en verfrissende cocktails in het Caribisch gebied heeft het mis. Ook in Hyde Park hangt een zomerse sfeer. Elk jaar worden er festivals en concerten georganiseerd. Je kunt zelfs zwemmen bij de oudste zwemclub in Groot-Brittannië! Elke dag van 06:00 tot 09:30 wordt er met de professionals geoefend in de Serpentine Lido, (een meer in het park.) Vrij zwemmen kan tot 17:30 in de zomer.

Fietsen door de stad

Tower Bridge and "The Gherkin"

Photo by Oisin Mulvihill/ CC BY

Links rijden, drukke straten, luid getoeter van rode dubbeldekker bussen, heuvel op en af…het is niet het ideale fiets beeld vergeleken met de brede, vlakke fietspaden in Nederland. Maar wie niet waagt, wie niet wint! Fietsen door Londen is leuk. Vooral als je de parken bezoekt of langs de Thames fietst. Daarnaast kun je ook met een gids de stad verkennen. Zo weet je meteen de ins en outs van Londen city en kun je met een gerust gevoel door de stad fietsen. Nog een leuk weetje….World Naked Bike Ride. Één keer per jaar fietst er een stoet naakte mensen door Londen om te protesteren tegen olie en auto gebruik! Is weer iets anders toch?

Een Pimms drinken in de beer garden

Pimm's

Photo by Mhx / CC BY

Heerlijk dat de zon laat ondergaat. De beste plek om hiervan te genieten is in de beer garden. Naast de bekende ‘pints’ drinkt men ook graag een pimms. Dit lijkt op een Sangria, maar is het niet. Er zit geen wijn in en in plaats van sinaasappels en appel vind je komkommer en aardbeien in je drankje. Het is verfrissend en dorstlessend. Pas wel op dat je er niet te veel van drinkt! Het heeft kater potentie.

Engels ontbijt

English Breakfast

Foto by Ewan Munro / CC BY

Engelsen staan niet bekend om een licht ontbijt. Het gaat gepaard met veel vet en eiwitten. Dus als je op een koolhydraatarm dieet zit is dit misschien wel helemaal perfect voor jou! Gebakken eieren met spek, bloedworst (optioneel) champignons, baked beans, hash browns (soort gebakken aardappel), en dit alles met een sterke kop thee met melk. Wellicht klinkt het nu niet aantrekkelijk, maar na een avond in de pub doet het wonderen!

Sorry….

En als je in Londen rondloopt, zeg dan vooral vaak: Sorry! Dit is de manier hoe Londenaren met elkaar communiceren. Als iemand tegen jou aanloopt zeg je: Sorry. Als jij tegen iemand aanloopt zeg je: Sorry. En als je een conversatie wilt beginnen….begin je met…je raadt het al: Sorry…

Gisteren is Londen een petitie begonnen, ze willen in de EU blijven en onafhankelijk zijn van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast stemde Scotland en Noord-Ierland ook voor de EU. Nu maar hopen dat er na dit onstuimig weekend bezinning komt. Of beter op z’n Engels gezegd: Sorry… but might we suggest some relationship therapy before everything falls apart?

Deze blog is geschreven door Marijke Slaats. Meer dan 10 jaar reist ze voor werk en plezier de hele wereld af. En als het even kan plant ze elke maand een trip. Spanning, avontuur en andere culturen prikkelen haar om te bloggen. Het onmiskenbare gevolg? Dat ze lekker lang nageniet van haar reis.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

3 Comments

 1. Elisa | lies rond de wereld

  28 juni 2016 at 21:03

  Fijn artikel, ik ga namelijk over 2 weken! Heb er superveel zin in en die Brexit? De UK is een superfijne bestemming dus ik ga wel met mijn paspoort braaf in de rij over een poos ;-)

  • Marijke Slaats

   1 juli 2016 at 20:37

   Hey Elisa, fIjn dat je er ook zo over denkt! Ik ga ook over een weekje – heerlijke stad. Geniet van je Londen trip!

 2. Fidel Bedolla

  9 augustus 2016 at 04:38

  Londen, in de wandelgangen ook wel de mooiste stad van Europa genoemd. Deze metropool is dus zeker een bezoekje waard! Wist je dat Londen daarnaast de grootste stad van Europa is? Niet alleen voor cultuur- en kunstliefhebbers, ook voor

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *