Vive Le Voyage

Low-budget reizen: accommodatie

low-budget accommodatie tips, low budget accommodatie tips, low budget tips, low-budget tips, low budget accommodatie, low-budget accommodatie

Na low-budget tips over eten en vervoer geef ik je nu low-budget accommodatie tips. Accommodatie vind je goedkoop, of zelfs gratis, als je op reis bent. Zo ga je opzoek naar locals op social netwerken, pas je op een huis of werk je in ruil voor een slaapplek. Ook hierbij is een verschil in goedkope- en dure landen. In dure landen betaal je veel voor een bed in een hostel, daarom is het verstandig om te kijken naar alternatieven. Deze alternatieven lees je aan de hand van mijn low-budget accommodatie tips. In goedkope landen zijn deze alternatieven ook mogelijk, maar daar betaal je veel minder voor een hostel, waardoor het vaak de beste optie is.

CouchSurfing

Bij CouchSurfing slaap je niet alleen gratis bij locals thuis, maar onderneem je ook leuke activiteiten met de locals. Zij laten jou graag hun woonplaats zien! Je maakt simpelweg een account aan op CouchSurfing, maar besteed veel aandacht aan het maken van je profiel. Je profiel moet betrouwbaar en aantrekkelijk overkomen, waarbij een aantal goede foto’s belangrijk zijn. Denk bij het invullen van je profiel aan het maken van je CV: kort en krachtig. Bij een CV hoort ook een motivatiebrief, zo ook bij CouchSurfing. Geen copy paste, maar overtuig de host en verplaats je in de rol van de host.

Zorg daarnaast dat je vrienden en positieve recensies hebt op CouchSurfing, ook dan kom je betrouwbaarder over. Hoe je CouchSurfing-vrienden maakt? Nodig er een paar uit voor een drankje of ga samen de stad ontdekken. Hopelijk schrijven zij een positieve recensie en slaap jij vervolgens bij andere locals thuis. Of, als je de mogelijkheid hebt, ben een host voordat je op reis gaat waardoor mensen bij jou thuis slapen en hierover een positieve recensie schrijven.

low-budget accommodatie tips, low budget accommodatie tips, low budget tips, low-budget tips, low budget accommodatie, low-budget accommodatie

House sitting & home exchange

Bij house sitting pas je op een huis, de huisdieren of een boerderij. Je verblijft voor een bepaalde tijd gratis in het huis en mag in sommige gevallen zelfs gebruik maken van bijvoorbeeld de auto. Hoe je house sitter wordt? Je schrijft je in op een house sitting website. Hiervoor zijn verschillende websites afhankelijk van het land waar je bent. Op zo’n website besteed je ook veel aandacht aan het invullen van je profiel om betrouwbaar over te komen. Je geeft bijvoorbeeld aan dat je van dieren houdt en dat je zoveel mogelijk tijd doorbrengt in het huis. Stel je flexibel op, dan is de kans groter dat je house sitter mag worden.

Bij home exchange ruil je van huis. Je betaalt €130,00 om een jaar lang met mensen over de hele wereld te ruilen van huis.

Vrijwilligerswerk in ruil voor gratis accommodatie

Eén van de leukste low-budget accommodatie tips is vrijwilligerswerk doen! Je helpt mensen, leert de lokale bevolking kennen, ontdekt het echte leven van het land, leert de taal spreken en hebt een gratis slaapplek. Vrijwilligerswerk doe je in de meeste gevallen bij een familie of een kleine organisatie. Deze mensen zullen je met open armen ontvangen. Steek zoveel mogelijk je handen uit de mouwen en werk zo hard als je kan, want hiervoor krijg jij eten en een slaapplek. Het is belangrijk om in je profiel te vermelden welke skills je hebt, zodat de locals weten wat ze te wachten staat.

low-budget accommodatie tips, low budget accommodatie tips, low budget tips, low-budget tips, low budget accommodatie, low-budget accommodatie

Ik ben benieuwd naar jouw low-budget accommodatie tips! Deel je ervaringen met ons!

Lees ook deel 4 van ‘Zo reis je low-budget de wereld over’ waarin het gaat over geld verdienen op reis.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.