Vive Le Voyage

Lunch in een Indiase sloppenwijk in Jaipur

Samen met een vriendin reis ik door Rajasthan, in het noorden van India. Jaipur stond in eerste instantie niet heel hoog op ons lijstje maar werd door de poppenshow, bezoek aan de bioscoop (waar mijn liefde voor Bollywood movies werd geboren) en het bezoek aan een familie in de sloppenwijk een onvergetelijke ervaring. Lees mee over de lunch in Jaipur.

Onvoorspelbaar India

Ik weet het zeker, ik ben verliefd op India! De geuren, kleuren en het onvoorspelbare… dat is waar ik van houd. Samen met een vriendin ontdek ik Jaipur. Na ons bezoek aan de Bollywood film komen we terecht bij een poppenmakers-familie, prachtige marionettes zijn er door de jaren heen gemaakt. Naast de poppenshow wordt er gedanst en gepraat. We spreken af dat de zoon ons de volgende dag op zal halen met zijn tuk tuk om de omgeving te verkennen.

We genieten van Jaipur, de roze stad, en haar omgeving. Rond de middag worden we uitgenodigd om bij de tuk tuk driver te lunchen, bij hem thuis. We overleggen en spreken kort over de risico’s (naast de Delhi-belly hoor je andere horror verhalen) maar besluiten het te doen.

lunch-in-jaipur-vrouwen lunch-in-jaipur-lokale-familie

In India is het altijd etenstijd

De tuk tuk stopt aan de rand van de wijk waar de chauffeur met zijn gezin woont. We stappen uit, lopen langs de drukke weg en verdwijnen even daarna in een smal straatje. Lachende en rennende kinderen schieten om ons heen. Naast het feit dat het hier en daar gruwelijk stinkt, wordt dit afgewisseld met de heerlijke geuren van eten. Ik heb trek!

Eten op de grond in een eenvoudig huis

We komen aan bij het huis van de man. Ik zie een terrein met daarop vier eenvoudige huizen. De man vertelt ons trots waar hij woont, over zijn prachtige vrouw en drie kinderen. Wouw, dat zijn ze… Prachtig! We vragen hem de oren van het lijf. Andere kleurrijk uitziende vrouwen zitten op de grond, kinderen verzamelen zich om ons heen. We worden in een andere huis naar binnen gevraagd en mogen gaan zitten, op een kleed, op de grond.

Kijk af bij de kinderen, gebruik de chapati als lepel

Er wordt een pan voor ons neergezet, wat bordjes en ander ondefinieerbaar eten. Alle ogen staren ons aan, als wij beginnen met eten volgt de rest. Alle handen grijpen. Van de chapati (zoiets als een pannenkoek van deeg) maak ik een lepeltje en schep op die manier mijn eten op. Verder kijk ik de techniek af bij de kinderen, die in een razend tempo het eten naar binnen werken. Ik lach en geniet van deze bijzondere lunch in Jaipur.

lunch-in-jaipur-kids lunch-in-jaipur-huis-vol lunch-in-jaipur-jongentje

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.