Vive Le Voyage

Maak online je eigen reisdagboek!

Via een web-applicatie je eigen reisdagboek bijhouden en laten uitprinten? Dat kan nu met www.traveldiaries.nl: de eerste website ter wereld die reizigers hun eigen boek laat ontwerpen. Je kunt het digitale dagboek gratis vullen met verhalen, foto’s en kaarten, deze delen als blog en na afloop bestellen als gedrukt A5-dagboek. Een mooie herinnering aan je reis!

Digitaal dagboek 

Zo’n drie jaar geleden vertrok de Rotterdamse reisjournaliste Veerle Witte (26) voor vier maanden naar Zuid-Amerika. De wereldreizigster zocht naar een manier om haar avonturen online bij te houden. “Ik wilde mijn verhalen, met routekaarten en foto’s, graag in een online editor bijhouden om het vervolgens als boekje af te laten drukken. En dan het liefst zelf alle creatieve vrijheid behouden, dus niet dat je blogs automatisch in een boek worden gegoten.” Teleurgesteld beëindigde ze haar zoektocht, maar het idee voor Travel Diaries was geboren.

“We hebben er maandenlang aan gewerkt,” roept ze trots. “Het is nog mooier geworden dan ik ooit had kunnen dromen.” In een digitaal dagboek voeg je onbeperkt verhalen, foto’s en verschillende landkaarten toe. Sleep zelf pins in de plattegrond of geef je hele reisroute weer op de kaart.

IMG_0045

Fijne features

Een grappige feature van de app is het zogenaamde plakvak. Je gebruikt dit vak om fysieke aandenkens, zoals een vliegticket, een armbandje of een treinkaartje, zelf na afloop in je gedrukte dagboek te plakken. De ruimte blijft open in het boekje. Een andere feature is de openbare blog. Als je je dagboek openbaar wil maken, bepaal je zelf welke hoofdstukken je wel en niet zichtbaar wil maken. “Sommige dingen wil je nou eenmaal liever voor jezelf houden.”

Het dagboek is helemaal persoonlijk vorm te geven met talloze pagina-indelingen, lettertypes, kleuren en andere stijlopties. “We hebben hard ons best gedaan om interessante features te bedenken, waardoor het een feest wordt om je reis bij te houden,” aldus Witte. “Design en gebruiksvriendelijkheid hebben voorop gestaan tijdens het ontwerpproces.”

_B4A0522

Je eigen boek in de kast

Travel Diaries biedt reizigers alles om hun reis op een leuke manier bij te houden. Het is niet nodig om software te downloaden en je gegevens worden veilig online opgeslagen. De app werkt op iedere computer en tablet met internet en de editor is gemakkelijk te bedienen.

Maar het allerleukste is dat je jouw persoonlijke dagboek na afloop voordelig kunt bestellen als full color A5-boekje. Gebruikers kunnen kiezen uit vier verschillende kaftsoorten, zoals een linnen of nepleren omslag in verschillende kleuren, of een eigen foto, met titel en reisperiode, op een soft- of hardcover als omslag.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.