Vive Le Voyage

Macedonië, de parel van de Balkan

De voormalige Joegoslavische republiek Macedonië wordt door velen gezien als de parel van de Balkan! Een parel die nog niet ontdekt is door het massa toerisme. Als klein meisje ben ik diverse keren op vakantie geweest naar de voormalige Joegoslavische republiek maar Macedonië stond hoog op mijn lijstje. Het land is nog mooier en veelzijdiger dan ik dacht. Het is de perfecte bestemming voor wie van natuur, water, oudheid, cultuur en de zon houdt. Ben je nog niet overtuigd waarom Macedonië jouw volgende vakantiebestemming moet zijn, lees dan snel verder!

Het goedkoopste vakantieland van Europa

In augustus 2015 is Macedonië door het het economische bureau van de ING uitgeroepen tot het goedkoopste vakantieland in Europa. Het is er vaak de helft goedkoper dan in Nederland of andere Europese landen. Zo betaal je voor een ijsje met 2 bolletjes gemiddeld €0,60,- een koffie € 1,- euro en een bord kebab rond de € 3,-. Kies je ervoor uitgebreid te gaan dineren met een mooie fles Macedonische wijn, dan moet je niet verbaasd opkijken als je hiervoor circa  €15,- euro moet betalen voor 2 personen!

Perfecte combinatie van cultuur en natuur

Oude kerken, vriendelijke dorpjes, prachtige landschappen, mystieke kloosters en grote meren waaronder het meer van Ohrid dat in de top 3 van grootste en schoonste meren ter wereld staat. Kortom ingrediënten voor een ontspannen vakantie. Combineer een bezoek aan de hoofdstad Skopje met het idyllische plaatsje Ohrid, één van de oudste Europese nederzettingen en stop onderweg in het wijngebied Tikves! Op deze manier krijg je de mooiste plekjes van de parel van de Balkan te zien.

Het meer van Ohrid

Warme droge zomers

Warme droge zomers en koele winters. Macedonië heeft een typisch landklimaat. De maanden juni en september zijn goede periodes om naar Macedonië op vakantie te gaan. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het dan erg aangenaam.  Het is er dan ook rustiger dan in de zomermaanden wanneer de Macedoniërs zelf in het land op vakantie gaan.

Het meer van Ohrid

De Macedonische keuken

Tijdens mijn week in Macedonië heb ik heerlijke gerechten gegeten. Van frisse salades en rijk gevulde soepen tot de lekkerste forel uit het meer van Ohrid. Probeer de pindzu (gemalen gebakken paprika met tomaten, aubergine en knoflook) en tarator (komkommer met yoghurt en knoflook) met een grill-of visspecialiteit om de echte Macedonische keuken te proeven. Bestel als dessert een raki en de avond is compleet.

De Macedonische keuken

 

Tip: Ben je overtuigd waarom je zeker een keer naar Macedonië moet? Vlieg met Arkefly of Corendon naar de parel van de Balkan.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *