Vive Le Voyage

Maleisië: Bezoek Taman Negara, het oudste regenwoud op aarde

Taman Negara is naar schatting 130 miljoen jaar oud en daarmee, volgens de lokale bevolking, het oudste regenwoud op aarde. Na kort gesurft te hebben op internet, vertelt Wikipedia ons dat Taman Negara niet het oudste tropisch regenwoud is. Jammer Maleisië, de winnaar is Australië. Oudste regenwoud of niet, gedegen onderzoek of niet… lees deze blog en bepaal of Taman Negara op jouw reislijstje moet komen!

Van Jerantut naar Kuala Tahan, de toegangspoort tot de jungle

Jerantut is een goed startpunt voor je bezoek aan Taman Negara. Je kunt hier met de bus, trein of auto komen. Vanaf hier zijn er twee opties om het kleine plaatsje Kuala Tahan te bereiken, de ‘toegangspoort’ tot de oeroude jungle. Boek een jetty en vaar over de bruinige rivier of ga over land. Wij kozen voor het laatste. Het gevolg was dat we slingerden over de goed geasfalteerde weg, genoten van palmboomplantages en prachtige vergezichten.

Morning Taman Negara

Boat Taman Negara Malaysia

Wat je kunt doen in Taman Negara (National Park)

Eenmaal aangekomen in het dorp, merk je al snel dat het draait op toerisme. Dit is terug te zien in het straatbeeld. Een aantal boekingskantoortjes (die veelal hetzelfde aanbieden), een minimart, wat restaurantjes, een busstation en accommodaties. Ga naar een van de vele aanbieders en ontdek wat Taman Negara jou te bieden heeft. Maak een boottochtje over de bruinige rivier en geniet van de natuur. Wil je een korte wandeling maken? Neem dan een bootje naar het resort aan de overkant van de rivier. Vanaf hier zijn er verschillende wandelopties. Je kunt ook voor een langere trekking kiezen waarbij je slaapt in een grot. Van half 10 ’s ochtends tot half 4 ‘s middags is de Canopy Walk geopend. Wees vroeg om de massa toeristen te ontwijken. Klim omhoog, stap de netten in en geniet van de jungle op 45 meter hoogte!

Tip: Lopen door de jungle gaat langzamer dan je zult verwachten. Klimmen over boomstroken, glibberen door modderige delen en gladde bruggetjes gaat gewoonweg niet zo snel. Houd de tijd in de gaten. Voor je het weet is het donker.

Tours Taman Negara

Handige paklijst voor de jungle

Gepland om de jungle in te gaan, maar geen idee wat je mee moet nemen? Hier vind je een handige paklijst om jouw jungle ervaring vlekkeloos te laten verlopen.

– Deet (anti insect)
– Regenjas/Poncho
– Dichte schoenen met goed profiel (voor regenachtig weer)
– Lange broek
– Hoge sokken
– Plastic zakken of waterdichte tas (drooghouden spullen)
– Tijd (horloge/telefoon)
– Slippers
– Rugzak

Tip: Zin in een biertje na een tocht door de jungle? Je kunt het krijgen bij Han Resort of de minimart in het dorp.

Kuala Tahan

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.