Vive Le Voyage

Bezoek deze 3 markten tijdens een citytrip naar Londen

Gezellige markten voor citytrip naar Londen

Waar kan je beter terecht voor gezellige markten dan tijdens een citytrip naar Londen? Precies, nergens! Londen is dé stad voor de veelzijdigheid van markten. Van food markten tot kunst markten, Londen heeft het allemaal. Tijdens mijn citytrip naar Londen bezocht ik de volgende drie aanraders: Borough Market, Camden Market en Old Spittalfields Market.

Borough Market

Eten, eten en nog meer eten! Een walhalla voor de foodies! Alle culinaire hoogstandjes van over de hele wereld komen samen op Borough Market. De markt die voor een gedeelte onder een brug gevestigd is.

Borough Market

Drie van mijn favorieten:

  • Tartufaia Truffles: van alleen de geur al loopt het water spontaan uit je mond. Dan heb ik het natuurlijk over truffel. Bij deze stand verkopen ze allerlei producten van of met truffel, zoals olie en honing. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten.
  • Borough Olives: er zijn ongelofelijk veel soorten olijven en die vind je bijna allemaal bij deze stand. De meeste olijven komen uit Griekenland, Spanje en Marokko. In combinatie met allerlei verschillende soorten kruiden. Verrukkelijk (helemaal in combinatie met een goed glas wijn)!
  • Fitz Fine Foods: ik heb nog nooit zoveel kruiden- en specerijenpotjes gezien. En dat allemaal uit Frankrijk. De decoratie van de stand maakt de sfeer af.

Borough Market heeft nog veel meer te bieden. Zo eet je er ’s avonds een vers gemaakte maaltijd, krijg je een vitamine boost van de verse juices en drink je een drankje bij de tentjes rondom de markt.

Camden Market

Camden Market heeft verschillende delen, waarvan Camden Lock het meest bijzondere deel is. Hier vind je stands die zich vooral specialiseren in één ding. Van zelfontworpen sieraden en leren tassen tot schilderijen en oude koffers. Bij de stands zie je de ontwerpers terplekke hun kunstwerken maken.

Vintage camera's bij Camden Market

Benieuwd naar mijn twee favorieten?

  • Vintage camera’s: bij deze stand verkopen ze oude camera’s in allerlei soorten en maten. De camera’s werken nog steeds.
  • Banksy: op Camden Market verkopen ze het werk van Banksy in het klein. Zelf ben ik gek op zijn street art. Je kan ook een Banksy street art tour doen tijdens een citytrip naar Londen.

Als je de overdekte markt uitloopt word je verwelkomt door de geuren van heerlijke delicatessen. Na al het slenteren over de markt is er dus de gelegenheid om een hapje te eten of iets te drinken. Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Camden Market. Naast een website is er ook een app van Camden Market, wat erg handig is tijdens een citytrip naar Londen.

Old Spittalfields Market

Old Spittalfields Market is net als de andere twee een overdekte markt. Deze markt heeft kraampjes met kleding en sieraden voor zowel om je nek als voor in huis. Rondom deze kraampjes staan foodtrucks waar je verschillende specialiteiten kan proeven, zoals de Italiaanse Cannoli’s. Er is ook een afdeling voor liefhebbers van oude muziekplaten. Old Spittalfields Market is een leuk onderdeel als je tijdens je citytrip naar Londen een bezoek brengt aan de wijk Shoreditch.

Old Spittalfields Market

Londen heeft nog veel meer gezellige markten! Weet jij er één die je niet mag missen tijdens een citytrip naar Londen? Laat het ons weten!

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.