Vive Le Voyage

Mexicaans genieten bij jouw thuis!

Na een halfjaar onder de locals te wonen, ben ik aardig wat Mexicaans eten gewend. Pittig en veel kaas! Van hele kalkoenen tijdens kerst tot rode, blauwe, paars gekleurde wraps. Bijna iedere dag at ik Mexicaans en geregeld zocht ik een lokaal tentje op wat resulteerde in een verslaving voor Mexicaans eten. Daarom wil ik graag twee gerechten met je delen die je óók thuis gemakkelijk kunt maken. Of ze net zo lekker zijn als in Mexico is natuurlijk de vraag..

Quesadillas

Een vette hap, maar wederom hemels lekker. Een quesadilla is een wrap gevuld met kaas, vlees en groenten. Het klinkt simpel, maar ik heb ze al vaak geprobeerd na te maken en dat blijkt nog even tegen te vallen. De kaas die ze daar gebruiken heb ik in Nederland nog niet gevonden. Maar natuurlijk kun je veel kaassoorten gebruiken om een quesadilla te maken. Mijn favoriete quesadilla was met kaas, kipreepjes en pepertjes. Voor ongeveer €0,40 kocht ik er dan één en dat was tegelijkertijd mijn avondeten. In kleine eettentjes waar vaak families deze wraps stonden te bereiden, kon ik ze echt niet weerstaan. In Nederland kun je een quesadilla bereiden met cheddar cheese, geraspte kaas of wat ik ook wel eens doe; met brie. Bak de wrap in een pan op een laag vuurtje en laat de kaas erin smelten. Smullen maar!

Ceviche met octopus

De allerlekkerste salade die ik ooit gehad heb is ceviche. Van oorsprong komt dit officiële voorgerecht uit Peru, maar in bijna alle Spaanstalige landen is dit te bestellen en absoluut aan te raden. Het is een rauw vis gerecht waarbij de, in dit geval, octopus in zeezout en limoen gegaard wordt.  De smaak van zout, zuur en pittig is een geweldige combinatie. Hoewel ik nog nooit eerder octopus gegeten had, vond ik het heerlijk en smaakte het naar meer. In Mexico heb ik het geproefd met zelfgemaakte tortillachips: wraps die je ongeveer 20 minuten in de oven legt.

Chocolade pizza

Een chocolade pizza met ijs en aardbeien

Wellicht geen typisch Mexicaans nagerecht, maar hier heb ik wél een overheerlijke chocolade pizza gegeten. Allereerst leg je een pizzabodem in de oven totdat deze knapperig en bruin wordt. Vervolgens beleg je deze met chocoladepasta en daarbovenop een bolletje ijs. Om het af te maken zijn aardbeien een heerlijke toevoeging aan je maaltijd!

Typische Mexicaanse drankjes

Om bij je zelfgemaakte gerechten volledig te genieten zijn er veel typische Mexicaanse drankjes om de dorst te lessen. Zo is natuurlijk Corona een bekende biersoort, hoewel ze dit in Mexico zelf niet veel drinken. De Mexicanen zelf drinken voornamelijk glazen tequila met ijs of Tecate Light bier.

Een tip om thuis te maken: gooi een grapefruit in de blender, voeg daar een mandarijn, een papaya en een banaan aan toe. Vervolgens voeg je een scheut water en een schepje suiker eraan toe en shaken maar. Een heerlijke frisse (Mexicaanse) smoothie!

Het ontdekken van onbekende plekjes in de wereld prikkelen mij om op avontuur te gaan. Het proeven van nieuwe gerechten en lokale producten en daarnaast het leren kennen van een nieuwe cultuur, inspireren mij. De wereld heeft ons zoveel te bieden en daar wil ik achter komen door te reizen, zowel binnen als buiten Europa. Het liefst reis ik met een backpack en overnacht ik bij locals om de echte authenticiteit van een bestemming te leren kennen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.