Vive Le Voyage

Michelinster streetfood, nu te verkrijgen in Singapore!

Heb je het al gehoord? In Singapore ontving de straatverkoper Chan Hon Meng een Michelinster. Hoewel het eetkraampje er van de buitenkant niet bijzonder uitziet, heeft Hong Kong Soya Sause Chicken Rice and Noodle in Singapore een sterrenkok in de keuken staan! In zijn piepkleine keukentje maakt hij zijn wereldgerechten.

Eetstalletjes in Singapore bekroond met Michelinster

Porseleinen borden of glimmende bestek kunnen achterwege gelaten worden, dat bewijst niet alleen Hong Kong Soya Sause Chicken Rice and Noodle maar ook Hill Street Tai Hwa Pork Noodle. Beide straatstalletjes zien er eenvoudig uit maar serveren fantastisch eten. Koop al een gerecht voor $2 wat omgerekend 1,30 euro bedraagt. De mannen mogen trots zijn. Zij zijn de eerste straatstalletjes ter wereld die bekroond werden met een Michelinster!

Michelinster Singapore Michelinster Singapore eetstalletje

Ga op z’n Singaporees ‘queue-en’

De omzet is flink gestegen, verteld eigenaar Chan Hon Meng. Hij verwerkt 180 kippen per dag in de gerechten die hij maakt, 30 meer dan vóór hij de Michelin ster ontving. In Singapore heerst een eetcultuur. Wanneer je in de wereldstad bent zul je hier en daar lange georganiseerde rijen van mensen zien staan. Wat er te doen is? Waarschijnlijk is er iets gratis of goeds aan het eind van de rij.

‘Many of us just rush to join the longest queue restaurants, as it usually either means: there’s something free or there’s something good at the end of the queue.’ – de lokale bevolking

Vind de sterrenkoks in Chinatown en bij Lavender

Hong Kong Soya Sause Chicken Rice and Noodle is te vinden in Chinatown, een leuke toeristische buurt om te ontdekken als je in Singapore bent. Hill Street Tai Hwa Pork Noodle vind je in een lokaal buurtje, dicht bij het metrostation Lavender. Na je sterrenmaaltijd kun je ervoor kiezen om het wijkje rond mijn lievelingsstraat Haji Lane te ontdekken, wat echt een aanrader is!

Lees ook: Singapore in drie dagen!

Michelinster hawker centre Michelinster Singapore fruit

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.