Vive Le Voyage

Mijn eerste ontmoeting met São Tomé

31 januari ben ik s’avonds aangekomen op het prachtige eiland São Tomé. Zodra de deuren van het vliegtuig open gingen kreeg ik een warme deken over mij heen. Niet zozeer omdat er een groot ontvangstcomité stond om ons op te wachten maar vooral omdat het in tegenstelling met Nederland echt ontzettend warm en ontzettend vochtig is. Het perfecte klimaat om mijn bos met krullen te laten exploderen. Na een paspoort en visum check mocht ik het vliegveld verlaten om vervolgens opgehaald te worden door mijn vriendelijke huisbaas Paulo. In een kleine paarse auto heeft hij mij over de wegen vol gaten naar het prachtige huis gebracht waar ik de komende 9 weken mag verblijven.

Wakker worden in het paradijs

Toen ik aankwam met het vliegtuig was het al donker, dat wordt het hier al rond 6 uur, dus ik had nog vrij weinig kunnen zien van de omgeving en het uitzicht vanuit het huis. Toen ik s’ochtends om half 7 wakker werd, was ik aangenaam verrast door het prachtige uitzicht dat ik heb vanuit mijn slaapkamer. Het huis waar ik de komende 9 weken in mag verblijven, ligt direct aan de zee en heeft een prachtig uitzicht over de baai aan de overkant. Overal schieten palmbomen tussen de kleurrijke huisjes uit en op de achtergrond liggen verschillende met bomen bedekte bergen. Werkelijk schitterend!

Een bezoekje aan Cacao

Na een toertje te hebben gemaakt over het eiland heb ik gister een bezoekje gebracht aan het culturele centrum Cacao. In dit grote gebouw is een expositie te vinden van verschillende kunstenaars van São Tomé. De kunst is kleurrijk en werkelijk prachtig. Ook waren er foto’s te vinden van verschillende fotografen. Zoals sommige misschien weten, maak ik zelf ook veel foto’s en word ik ontzettend enthousiast van fotografie exposties. Vooral de portret foto’s van de inwoners van São Tomé waren echt prachtig!

Ook kun je hier heerlijk eten! Het omelet met de gebakken bananen is echt heerlijk!

Het centrum van São Tomé

Ondanks dat er verschillende benzinepompen op het eiland zijn, zijn deze nog niet zo makkelijk te vinden. Na een verkeerde afslag richting de drukste straat van de hoofdstad São Tomé kwam ik hier meteen achter. Overal waar ik keek was het chaos. Straathonden lopen tussen de auto’s door opzoek naar eten, kleurrijk gekleden vrouwen en mannen proberen fruit te verkopen en overal schieten scooters voorbij om nog net die ene auto in te kunnen halen. Na de keuze te maken om deze drukte te verlaten en elders op het eiland te gaan tanken vervolgde ik mijn weg over de wegen vol gaten. Uiteindelijk is het gelukt om een benzinepomp te vinden!

Ik zal de komende 9 weken verblijven op dit prachtige, drukke en zonnige eiland. Elke twee weken zal ik een nieuw blog plaatsen over mijn belevingen op São Tomé!

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

4 Comments

 1. Amanda

  2 februari 2017 at 13:58

  Geweldig! Ik ga je avonturen volgen Floor :)

 2. Ellen

  3 februari 2017 at 00:56

  Ik ga je blog natuurlijk volgen. Have fun en laat ons maar een beetje meegenieten.

  • Anne-Floor

   6 februari 2017 at 13:24

   Leuk om te horen! Zal jullie zeker mee laten genieten, en misschien soms ook wel een beetje jaloers maken haha ;)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.