Vive Le Voyage

Mount Popa, een klooster bovenop een vulkaan

Mount Popa is een vulkaan in Myanmar en bovenop is een klooster gebouwd. Dit is een unieke locatie voor een klooster! Mount Popa ligt 60 km ten zuidoosten van Bagan. Deze bijzondere berg is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan en steekt uit het niets omhoog en vormt een wonderlijk gezicht. Voor de Birmezen is deze berg, wat Olympus voor de Grieken is. Ze geloven dat de nats (heilige geesten) hier wonen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat is de betekenis van Mount Popa?

Voor de Birmezen is Mount Popa het centrum van de verering van de ‘nats’, de geesten. In Myanmar is het geloof in geesten diep geworteld, zodanig dat het gelijktijdig naast het Boeddhisme bestaat. Op Mount Popa is er dus naast het boeddhistische tempelcomplex een heiligdom voor de nats. De belangrijkste 37 nats worden er vereerd. Dit zijn belangrijke personen uit het Birmese mythische verleden. Om die reden is Mount Popa een belangrijk pelgrimsoord. En bezoeken veel Birmezen dit klooster.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat is er te doen bij Mount Popa?

Mount Popa is van een afstand echt heel erg mooi en bijzonder. Het lijkt wel een sprookje zoals het klooster op de berg ligt. Via de 700 trappen kun je helemaal naar de top lopen. Dit gaat via overdekte trappen en aangezien het een heilige plaats is, moet je op blote voeten lopen. Onderweg kom je allemaal apen tegen die hier wonen en overal zijn kleine winkeltjes. Gelukkig zijn er veel mensen aan het werk die non stop bezig zijn om de trappen te poetsen. De apen zorgen ervoor dat het een erg plezierige wandeltocht is. Onderweg is het uitzicht ook erg mooi. Bovenop de berg staat het klooster en eerlijk gezegd valt dit klooster tegen. Maar het uitzicht bovenop is geweldig! Mount Popa ligt een in een relatief vlakke omgeving, waardoor je dus erg ver weg kunt kijken.

Mount popa Bagan

Hoe kom je bij Mount Popa?

Mount Popa is makkelijk te bezoeken vanuit Bagan. Op ongeveer een uur rijden vanaf Bagan ben je bij Mount Popa. Het is een leuke afwisseling van alle tempels in Bagan om een ochtend/middag naar Mount Popa te gaan. Mount Popa kun je alleen met de auto bereiken en overal in Bagan kun je gemakkelijk vervoer regelen. De kosten zijn ongeveer €30,- per taxi.

Reizen geeft me energie en maakt mij een rijker mens. Dit kan zowel door korte trips in Europa en Nederland te maken als door verre reizen. Waarbij Azië mijn favoriete werelddeel is. Wat ik zie op mijn reizen aan prachtige mensen, culturen, imponerende natuur, of alles wat op een andere manier mijn zintuigen prikkelt, draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik loop graag buiten de gebaande paden! De wereld is zo mooi en leerzaam!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.