Vive Le Voyage

Top 3 Musea in Londen

Als je een weekendje naar Londen gaat, welke musea moet je dan bezoeken? Hier mijn top 3:

The Wallace Collection

wallace collection

Dit ‘museum’ is niet zo bekend, maar wel mijn favoriet als ik naar Londen ga. Gelegen nabij Oxford Street, en dus goed te combineren met een beetje shoppen, de Wallace Collection heeft meesterwerken van grote schilders zoals Rembrandt, Rubens en Vermeer hangen. Het mooie hieraan is dat je de schilderijen van heel dichtbij kan bekijken en alles bij elkaar op maar een paar muren te zien is. Waanzinnig.

Tate Modern

tate modern

Als tegenhanger van de kunst bij de Wallace Collection, is de moderne kunst in de Tate Modern. Mooi gelegen aan de Thames, een bijzondere collectie schilderijen en beelden van meesters zoals Warhol en Rodin. Ga vooral ook even bij het cafe op de 1e verdieping op het balkon staan, voor een mooi uitzicht over de stad. St Pauls Cathedral ligt aan de overkant van het water (even de brug over) en de London Eye ligt naast het museum; twee goede opties voor de rest van de dag.

Portrait Gallery

Zoals de naam al zegt, een museum met alleen maar portretten. Heel bijzonder. Het museum heeft 11.000 portretten in de basiscollectie, waarvan 4.000 schilderijen en daarnaast sculpturen, tekeningen en foto’s. Het is niet zozeer een museum waar je heen gaat om een Rembrandt te zien, maar meer een museum waar de gehele collectie indruk maakt. De Portrait Gallery ligt midden in de stad, naast Piccadilly Circus, en is daarom goed te bereiken.

Als je nu nog niet genoeg hebt van de musea, ga dan even langs bij het Natural History Museum (leuk voor de kids met een grote T-Rex), het British Museum (grote Egyptische afdeling) of de Tate Britain (veel van de schilder Turner). Alle musea in London hebben gratis entree. Veel plezier.

Camera 360

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.