Vive Le Voyage

Nepal, een land dat voor altijd in mijn hart zit

Een aantal landen die je bezoekt, sluit je in je hart. Nepal is een van de landen die ik in mijn hart heb gesloten. In 2007/2008 ben ik hier tweeënhalve maand geweest tijdens mijn wereldreis. Ik wilde toen niet alleen maar reizen en besloot om twee maanden vrijwilligerswerk te gaan doen. Al snel kwam ik dankzij “The Joho Company” bij The Last Resort in Nepal terecht. Sam, een van de eigenaren van The Last Resort, komt uit Nederland en vroeg mij om aan de slag te gaan met een fair trade winkel voor het resort.

Dankzij mijn vrijwilligerswerk ben ik in contact gekomen met het echte Nepal, niet alleen door mijn lieftallige Nepalese collega’s, maar ook door de verschillende mensen die je ontmoet tijdens je vrijwilligerswerk en het dagelijkse leven. Nepal heeft iets magisch, de vriendelijkheid van de inwoners is hartverwarmend.

Bhaktapur Nepal

Tijdens mijn tweede lange reis afgelopen jaar, kwam het voor mij dan ook hard aan dat het schitterende Nepal getroffen was door een aardbeving. Nepal is een van de armste landen ter wereld en is afhankelijk van NGO’s en andere organisaties, maar ook van het toerisme. Veel inwoners leven van het toerisme. Nepal is druk bezig met de heropbouw, maar dit is niet de enige uitdaging in Nepal. Op dit moment heeft Nepal een economische en humanitaire crisis dat een grote impact heeft op het land, er komt namelijk bijna geen petroleum meer binnen uit India. Normaal leveren 300 trucks per dag petroleum en nu zijn dit er maar 5-10 per dag. Dit heeft enorme gevolgen, alleen lees je hier bijna niks over in de media. In 2008 was er een soortgelijke situatie. Auto’s stonden dagenlang in de rij voor benzine. Hoeveel krijgt dit land nog te verduren? Redenen waarom ik Nepal extra in het zonnetje wil zetten!

Nepal is een schitterend land dat het verdient om extra gepromoot te worden middels de positieve kanten van het land. Vandaar dat ik verschillende gastbloggers heb gevraagd om een blog over Nepal te schrijven. Zo heeft fotograaf Han Nepal direct na de aardbeving bezocht, werkt Dasha op dit moment in Nepal voor een spiritueel leider, beschrijven Monique en Nesrien hun trekking naar Annapurna Basecamp en nemen andere bloggers je mee naar dit schitterend land.

Deze prachtige video van Google laat de schoonheid van het land zien:

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.