Vive Le Voyage

Nepal: Fotoreportage

Beklim de hoogste toppen en wordt beloond met adembenemende uitzichten. Nepal is een must-visit als je in Azië bent. Onwijs afzien, ultieme geluksmomenten en onverwachte ontmoetingen. Zoek een aantal plekken uit en plaats beelden van je netvlies op een SD kaart.

Onvergetelijke plaatjes

Nepal is fotogeniek! De belangrijkste toeristische trekpleister is het Himalaya gebergte. Dat zul je al ontdekken als je aankomt in Kathmandu. Winkels vol met outdoor spullen. Je kunt dagenlange tochten maken langs wild stromende rivieren, door dichtbegroeide bossen, groene rijstvelden en door bijzondere dorpjes. Om een idee te krijgen van Nepal volgt hieronder een photo diary:

02 Nepal - Dorpje Himalaya

Tip: Start je trekking in Pokhara. Hier zul je, net als in Kathmandu, veel winkels vinden welke outdoor spullen verkopen. Niet voorbereid op pad gegaan? Geen probleem. Er is redding!

03 Nepal - Kathmandu Stupa

Tip: Tijdens een bezoek aan een van de vele stupa’s is het mogelijk bedevaarders tegen te komen. Zij hebben vaak bescherming om hun handen en knieën omdat zij bij iedere een stap een beweging moeten maken richting de grond. Volledig in meditatie voeren zijn routines uit. Bijzonder om te zien!

04 Nepal - Monnik

Tip: Wist je dat de Ganges ook door Kathmandu stroomt? Hier zul je dezelfde soort rituele verbrandingen zien als in India. Noem het bijzonder, noem het heftig of gewoonweg ‘anders’. Je zult niet alleen verbrandingen maar ook andere kleurrijke rituelen zien. Wil je een foto maken van een beschilderd persoon? Dat kan. Je zult achteraf wel moeten betalen…

05 Nepal - Lokale drankjes

Tip: Maak een foto. Drink het niet. Ja, of wel… Njah, doe wat je wilt!

06 Nepal - Old Lady

Tip: Maak een praatje, zwaai of lach voordat je een foto maakt van iemand. Ook al begrijpen ze er vaak niets van, het schept toch een band en jij hebt een mooie herinnering vast kunnen leggen.

07 Nepal - Hoge bergpiek

Tip: Spot de hoogste toppen van het Himalaya gebergte.

08 Nepal - Pokara meer

Tip: Ga paragliden in Pokhara!

09 Nepal - Kathmandu oude deel

Tip: Koop wat bloemen van de lokale bevolking, vraag hoe de rituelen uitgevoerd worden en beleef het dagelijks bestaan van duizenden mensen in Kathmandu.

10 Nepal - Bruggetje

Tip: Zoek een enorme brug en loop boven wild stromende rivieren.

11 Nepal - Prayer lamps

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

2 Comments

 1. Tamara

  26 februari 2016 at 18:38

  Hoi!
  Ten eerste, wat een mooie foto’s! Ik ben onder andere door jullie site heel enthousiast geworden over Nepal.
  Ik ben van plan om in april voor 3,5 week te gaan. Hoe is het voor een vrouw alleen te backpacken in Nepal?

  Groetjes, Tamara

  • Arinda Hoffland

   6 april 2016 at 04:16

   Ha Tamara, beter laat dan nooit (sorry, voor de late reactie). Het is prima om alleen te reizen in Nepal! Je bent nu waarschijnlijk onderweg. Hoe bevalt het? Geniet van je reis!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.