Vive Le Voyage

Nepal: Wandel over het dak van de wereld

In gedachten ga ik terug in de tijd en wandel over ‘het dak van de wereld’. Lopend langs wild stromende rivieren, over de hoogste bergpassen en genietend van prachtige uitzichten. Het Himalaya gebergte heeft een bijzondere werking op me. Lees wat je kunt verwachten in Nepal!

Himalaya

Negen van de tien hoogste bergtoppen ter wereld vind je hier! Voor mij was dát genoeg om een ticket te boeken en mijn rugzak te pakken. Ik ben geen wandelaar en dacht er daarom eerst over om in een propeller vliegtuig te gaan zitten, naar de Mount Everest te vliegen en in Kathmandu weer uit te stappen. Het liep anders. Ik luisterde naar de reisverhalen van anderen en besloot mijn plannen om te gooien.

02 Trekking Nepal

Reisverhalen en glinsterende ogen

Rugzakken, warme jassen, waterflessen, gasbranders, kleine tentjes… alles wat met outdoor te maken heeft is te vinden in Kathmandu. Het trekken moet een fantastische ervaring zijn als alles in deze stad is ingericht op dagenlange wandelingen. Ik checkte in bij een goedkoop hostel, dronk een biertje en raakte aan de praat. Glinsterende ogen keken me aan. Prachtige reisverhalen creëerden nieuwe plannen in mijn hoofd. Dit moest ik ook doen! Koop een regenjack, boek een ticket naar Pokara (de plaats waar veel wandelingen beginnen) en trek de bergen in.

Tip: Je kunt (als de rivier niet te wild is) raften op de weg van Kathmandu naar Pokhara. Een aanrader!

Kilometers lopen en vroeg naar bed

Mijn tocht start in een klein bergdorpje. Op mijn gympen loop ik over de keien, zwaai lachend naar spelende kinderen en groet een oude vrouw. Mijn trekking is begonnen! Ik loop dwars door rijstvelden, over hangbruggen boven wilde rivieren en door een kudde loslopende koeien. Mijn ademhaling verandert, de hoogte is veranderd. Behulpzame mensen wijzen de weg en vertellen dat het nog 4 uur lopen is naar mijn eindbestemming voor die dag. Automatisch loop ik langzamer en geniet meer van alles om me heen. De getekende kaart, met handgeschreven krabbels, wijst me de weg. Als ik aangekomen ben in het dorpje waar ik die nacht slaap heb ik trek gekregen. Ik eet, klets met een leuk stelletje, kruip even later onder een dikke deken en val in slaap.

04 Trekking Nepal
05 Trekking Nepal

I’m on the top of the world

Langzaam raak ik gewend aan de hoogte, mijn blaren doen het goed onder de blarenpleisters en ik word vrolijk van het lopen door gekleurde dorpjes en prachtige mensen. Ik voel me fantastisch! Wat dacht je van een zonsopkomst met 360 graden uitzicht? Wees stil, net als de omgeving. Vogels fluiten, in de verte hoor ik water stromen, het ritselen van bladeren en geluid van de wind. Achteraf realiseer ik me dat dit meer dan een wandeling voor me was. In gedachten loop ik over ’s werelds hoogste bergpassen en maak nieuwe dromen voor de toekomst. Alles is mogelijk.

Ontdek wat Nepal met jou doet!

03 Trekking Nepal

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.