Vive Le Voyage

Nerja: het beste onder de Spaanse zon!

Nerja is een heerlijke badplaats in het zuiden van Spanje. Het ligt een uur rijden ten oosten van Malaga en een uur ten zuiden van Grenada. Omringd door de bergen van de Sierra Nevada heeft het zonnige plaatsje Nerja net iets meer te bieden dan alleen strand, palmbomen en tapas.

Na wat duiken in de zee is het tijd om Nerja in te duiken. Start in het centrum bij het Plaza Balcón de Europa! De naam zegt het al; vanaf dit plein loopt een boulevard naar een uitkijkpunt met een eindeloos vergezicht over de Middellandse Zee. Vanaf het plein ontspruiten diverse winkelstraten met leuke souvenirshops, juweliers- en kledingzaken. De beste kledingzaak van Nerja zit verstopt schuin tegenover de lokale VVV. Je gaat een trap omlaag en staat in een ogenschijnlijk klein winkeltje, maar loop door en je ontdekt al snel dat er nog tientallen vierkante meters mode onder de grond liggen.

Balcon de Europa

Paella

De bekendste tapas bars van Nerja zijn La Taberna en Los Barriles. De laatste serveert chorizo worsten op een vuurtje in een een soort aardewerken klomp! Wil je liever aan het strand eten dan steekt El Chiringuito De Ayo er met kop en schouders bovenuit. Het is het laatste restaurant aan de boulevard Camino Burriana en het populairste strand van Nerja. Op het eerste gezicht zou je hard doorlopen bij het zien van de plastieken stoelen en tafels, eenvoudige kleedjes en rieten dak met tl-verlichting. Maar de snelle en beleefde bediening, de beste paella van Nerja en de flamingo dansers die ’s avonds optreden maken alles goed! Een lokale specialiteit is sardines van een koolvuur. Ga na het eten naar de andere kant van de boulevard voor koffie en ijs in Cafetería Heladería. Iedere koffie komt standaard met een klein ijsje.

foto (6)

Wil je meer dan zon, zee en strand bezoek dan de volgende attracties:
– De grotten van Nerja: goed voor verkoeling, mooie foto’s en het Indiana Jones gevoel.
– Frigiliana: het mooiste witte dorpje in de buurt van Nerja. Koel af op een terras met een lokale zoete wijn.

foto (3)

– Wandelen: El Chorro en de Chíllar rivier zijn populaire plekken voor bergbeklimmen, hiken en watersporten.
– La Alhambra de Grenada: een uurtje rijden ligt een middeleeuws paleis en fort  van de Moorse heersers uit het jaar 1238. Wil je het paleis bezoeken, bestel dan online kaarten ver van tevoren want het aantal bezoekers per dag is gelimiteerd sinds het behoort tot het UNESCO erfgoed.

foto (2)

Deze blog is geschreven door gastblogger Steven de Jong.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.