Vive Le Voyage

Newcastle’s beste lokale theehuisjes

Voor een typisch kopje afternoon tea moet je tegenwoordig nog steeds in Engeland zijn. En wel in de stad van de bekendste Britse theesoort; Earl Grey. Ik bezocht Newcastle en ging op zoek naar de beste lokale theehuisjes.

Zoekend op internet naar de beste hotspots voor deze theehuisjes stuit ik op een blogster wonend in, en schrijvend over Newcastle. Een echte Geordie. Ik besluit haar een mailtje te sturen met de vraag wat haar suggesties zijn. De volgende dag heb ik een enthousiast mailtje terug en een aantal leuke adresjes. Met een uitgestippelde route ga ik in Newcastle op pad.

Quay ingrediënts

Na aankomst in Newcastle vroeg in de ochtend begint mijn tocht bij Quay Ingrediënts, een klein theehuisje in Quayside. Binnen hangt een relaxte sfeer. Direct merk ik dat ik tussen de locals zit. Ik vraag aan de eigenaresse wat ze me adviseert om te drinken. Zo begin ik de dag met een typische kop Earl Grey thee.

Quay Ingredient

The Great Brittish Cupcakery

Een paar meter verderop vind ik The Great Brittish Cupcakery. Ik open de deur van het oude pand en word meteen enthousiast. Pastelkleuren komen me tegemoet, samen met heerlijke geuren en een gemoedelijke sfeer. Vitrines vol zoetigheid en twee ontzettend lieve medewerksters. Na lang twijfelen kies ik voor een Carrot Cupcake en een theepotje. De cupcakes zijn hier goddelijk en zorgen ervoor dat ik de volgende dag nog snel even langs ga voor een cupcake to go.

Thegreatbrittishcupcakery

Tea Sutra

Nét buiten het centrum ligt Tea Sutra. Volgens verschillende Geordies een must visit. Ik loop een trap omhoog en bevind me plots in een oosterse woonkamer. Wederom tussen de locals die na het werk even een kop thee komen drinken met een krantje, of even wat komen drinken met vrienden. Met oosterse muziek, geuren en ontelbaar veel soorten thee kies ik voor de Wild Summer. Ik houd van zoet, maar suiker is niet nodig bij deze variant.

TeaSutra

Meet & Treat

De volgende dag vind ik een theehuisje buiten het centrum; Meet & Treat. Binnen is het lekker warm, leuk ingericht en er speelt wat ontspannende muziek. Ik kies een Gingerbread Chai Latte, welke zeker de moeite waard is. Ik klets wat met de eigenaresse en ze verteld me dat ze net één maand geopend zijn. Even later brengt ze twee heerlijke gerechtjes om te proberen, als afsluiter ga ik met haar op de foto.

Earl Grey’s Monument

Een bezoek aan Earl Grey’s Monument kan als afsluiter natuurlijk niet ontbreken. Dit monument is gebouwd ter ere van Earl Grey, voormalig minister van het Verenigd Koninkrijk. Een aantal keer per jaar kun je het monument beklimmen onder leiding van New Castle City Guides.

Newcastle

Tijdens mijn zoektocht naar de beste theehuisjes in Newcastle kwam ik op plekken waar je normaal niet snel zou komen. Als toerist bezoek je al snel de bekende trekpleisters en grote winkelstraten. Maar juist deze kleine locale hotspots maken Newcastle zo bijzonder. De verschillende theehuisjes, de sfeer en de ongekende gastvrijheid van de Geordies maken een tripje naar Newcastle een absolute must.

Wil je meer ontdekken in Newcastle? Check dan deze leuke hotspots.

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.