Vive Le Voyage

Newtown: de innovatieve wijk in Sydney die je zeker niet mag missen

Zoals in elke stad weet iedereen automatisch waar de ‘standaard’ kledingzaken te vinden zijn. Maar die zijn we inmiddels wel een beetje beu. We gaan op zoek naar de vernieuwende conceptstores in de wijken die niet direct voor de hand liggen. Ben jij daar ook zo’n fan van? Dan is er in Sydney een wijk waar je sowieso naartoe moet: Newtown.

Conceptshops in Newtown

Direct als je het station uitloopt sta je midden op de straat waar al deze vernieuwende shops te vinden zijn. Je ziet koffieshops, chocoladeshops, theeconcepten, unieke kledingmerken, vintage shops en beautyconcepten die 100% puur natuur zijn.

Omdat ik helemaal excited was van al deze winkels (en ik er ‘helaas’ ook wat dollars achter heb gelaten), kan ik het niet laten om een aantal adresjes met jullie te delen!

#sharingiscaring

1. The Cosmetic Kitchen

Deze kleurrijke winkel verkoopt cosmetica voor huid en haar, met pure ingrediënten, waarbij is nagedacht over onder andere parabenen, een vegan-friendly beleid. Benieuwd naar meer? Bezoek hun The Cosmetic Kitchen, of ga langs!

Newtown 5

Newtown-4

2. Fox and Scout

Fashion, accessoires en items voor in huis: Fox and Scout heeft een matchende mix hiervan. Ze promoten lokale artiesten en hebben unieke gifts in huis.

Newtown-3

3. T2

Voor een shop die volledig in het teken staat van thee, moet je bij T2 zijn. Alle verschillende smaken zijn hier te verkrijgen. Binnen de kleurrijke omgeving mag je de thee zelfs proeven.

Newtown-6

Newtown-7

4. Naked Foods

Hier vind je organische en gezonde voeding. Je kunt zelf exact de hoeveelheid bepalen van de noten, zaden, of bijvoorbeeld het gedroogde fruit dat je wilt kopen.

Newtown-11

Newtown-11

5. The Social Outfit

Lokaal geproduceerd en ethisch verantwoord: dat is de kleding van The Social Outfit. Sinds juni 2014 is het officieel een merk. Fashion en creativiteit komt samen, en dat is overduidelijk te zien aan de kleurrijke collectie waar vluchtelingen en migranten in samenkomen.

Newtown-9

6. Cloud 9

“If love is the question, chocolate is the answer”. Met deze quote op hun website zeggen ze eigenlijk al alles. Dit chocoladewalhalla is goed voor iedereen die ook maar een beetje van chocolade houdt!

Newtown-2

 

Foto’s: Renske Mennen

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.