Vive Le Voyage

Voor € 8,50 oer-Hollands eten bij Den Boerenstamppot in Breda

Wie Den Boerenstamppot binnenloopt, stapt jaren terug in de tijd. Grote pannen op het vuur, rood-wit geblokte gordijntjes, bruine houten stoelen en tafels en de geur van oer-Hollandse kost maken het dat het lijkt alsof je bij oma op bezoek bent. Mooie herinneringen van de ‘goeie ouwe’ komen naar boven wanneer je eet bij Den Boerenstamppot in het centrum van Breda.

Het restaurant: gastvrijheid staat voorop!

Het Brabantse restaurant Den Boerenstamppot, opgericht in 1983, is in jaren niks veranderd. Niet alleen het interieur is in stand gehouden, maar ook de gastvrijheid en de gemoedelijke sfeer die in het restaurant aanwezig is, is nog steeds merkbaar. Mensen voelen zich thuis en komen graag terug naar dit restaurant.

oer-hollands-eten-breda-boerenstappot

Passievolle eigenaren

Brabantse eigenaren Ank Heynen en Fred van Weert hebben hier ook een grote bijdrage in geleverd. Binnenkomers worden hartelijk ontvangen en de serveersters maken regelmatig een praatje met de gasten. Hun liefde en enthousiasme worden overgebracht op de gasten die met een volle maag en een glimlach op hun gezicht iedere keer weer het restaurant verlaten.

Oer Hollands menu voor slechts €8,50!

Gasten die binnenkomen bij De Boerenstamppot kunnen kiezen om aan het keukenblok of in het restaurantgedeelte te eten. Aan de muur hangt een krijtbord waar het driegangenmenu van het restaurant wordt toegelicht. Voor het voorgerecht kan men kiezen tussen verschillende soepen of salades; voor het hoofdgerecht kan men zijn bord vullen met friet, gekookte of gebakken aardappels; groenten en vlees of vis. Daarna kan men nog smullen van vla, yoghurt of fruit als nagerecht. De inhoud hiervan varieert af en toe, maar een ding is zeker: het menu bestaat in ieder geval altijd uit heerlijk traditioneel oer-Hollands eten voor slechts €8,50!

Kortom, bij Den Boerenstamppot hoef je geen culinaire hoogstandjes te verwachten, maar wel Brabantse gastvrijheid en een goed gevuld bord voor een ‘prikkie’. Kom dit verborgen pareltje ontdekken en waan je terug in de tijd bij oma thuis bij Den Boerenstamppot. Eet oer Hollands in Breda!

oer-hollands-eten-breda-keuken oer-hollands-eten-breda-toetje

Reserveer nu een tafeltje

Den Boerenstamppot is te vinden in de Schoolstraat naast de Dependance in Breda en is van maandag t/m zaterdag van 16:00 tot 19.30 uur geopend. Om te reserveren kan gebeld worden naar 076-5140162. Alle maaltijden dienen contant betaald worden, pinnen is niet mogelijk.

Tip: Het is ook mogelijk om een complete maaltijd af te halen!

Deze blog is geschreven door gastbloggers Saul en Evie. Zij studeren Toerisme & Leisure aan de NHTV in Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.