Vive Le Voyage

Unieke ervaring: Ontdek de omgeving rond Siem Reap!

Naast tempels van Angkor is er niet zo veel te doen in rond Siem Reap, toch? Nou, dat is niet helemaal waar mensen. Laat je meenemen naar het binnenland van Cambodja, duik in het lokale leven en ontdek de omgeving rond Siem Reap.

Zwaaiend op de fiets richting de markt

Laat je ’s ochtends ophalen bij je hotel en vertrek met een kleine groep richting het platteland. Als snel zul je merken dat het lokale leven in de omgeving rond Siem Reap totaal anders is dan in het toeristisch stadje. Wanneer je op de fiets stapt zal dit nóg dichterbij komen. Lach gerust naar de kinderen die aan de kant van de weg naar je zwaaien of naar de boer die zijn nieuwe rijststekjes aan het planten is. De hectiek en geuren komen je tegemoet als je bij de lokale markt in de buurt bent. Stap van je fiets en laat je verbazen. Je kunt er zelfs voor kiezen iets te proeven!

Triple A Adventures Cambodia kiteTriple A Adventures Cambodia market

Van paalwoning tot hutje in het rijstveld

Mensen in Cambodja wonen heel verschillend; in houten of stenen huizen, paalwoningen of op een boot. Langs de weg zul je ook hutjes zien staan waar mensen in een hangmat liggen te slapen en spulletjes verkopen. Het dorp met paalwoningen heeft indruk op mij gemaakt. Waarom? Dat zal ik je vertellen. Cambodja kent een droog en een nat seizoen. In het natte seizoen zijn de woningen in dit dorp niet te bereiken over land maar gebruikt men bootjes om op de juiste bestemming te komen. Stel het jezelf voor. Fascinerend, twee totaal verschillende werelden. Zeker een bezoek waard!

Kampong Kleang Siem ReapTriple A Adventures Cambodia Kampong Kleang

Cambodja’s grootste meer, Tonle Sap

Ben je moe geworden van alle indrukken? Dan zal de boottocht komt op het juiste moment komen. Stap er op, relax en geniet van het uitzicht. Vanaf het water zie je de paalwoningen en bekijk je hoe mensen op het water leven. Vergeet je zwemkleding niet als je een duik in het meer wilt nemen! Volgens mij is dit zelfs het grootste meer van Zuidoost-Azië.

Ontdek de omgeving rond Siem Reap met Triple A Cambodia

Laat je verrassen door de gidsen Sokha en Chantha van Triple A Cambodia. Zelfs als inwoner van Siem Reap vind ik deze dagtrip een aanrader. Het geeft een mooi beeld van het leven buiten het toeristische Angkor. Aan het eind van de middag wordt je teruggebracht bij jouw hotel. Gloei na en leg de beelden van deze ervaring vast op een STAMP! ansichtkaart van bananen papier. Deze word gemaakt door de lokale bevolking, in de omgeving waar jij net bent geweest!

Tip: Geen zin om zelf te koken? Hierbij wat tips voor leuke eettentjes in Siem Reap.

Triple A Adventures Cambodia STAMP Message Me

De gidsen lieten hun foto printen op een postkaart van STAMP!

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.