Vive Le Voyage

Ontdek stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam West

Mercatorplein-Amsterdam

Kom je naar Amsterdam sla dan het drukke centrum eens over en kies voor een andere stadswijk om te ontdekken. Er is zoveel meer,  pak tram 13 vanaf  Amsterdam Centraal en ga naar  De Baarsjes in West. Deze gezellige multiculturele wijk komt steeds meer in trek. Geniet van theater, relax in het Erasmuspark, doe inspiratie op bij bijzondere conceptstores  en ga voor heerlijke koffie of een huisgemaakte lunch. Kijk om je heen de architectuur is oogstrelend. Hierbij maak ik je wegwijs.

Bezoek Toon, de podiumwinkel van West

Zodra je bij Toon over de drempel stapt wordt je aangenaam verrast. Deze conceptstore biedt een podium voor creatieve ondernemers en kunstenaars. Je aandacht wordt getrokken naar prachtige voorwerpen met als entourage een industriële ruimte in vintage sfeer. Zoek je iets origineels dan slaag je hier zeker. Check Toon Amsterdam voor het Podium programma.

voorstellingen bij Toon-Amsterdam

Ervaar voorstellingen in een huiselijke intieme setting bij Toon

Ontvlucht de hecktiek van de stad in Erasmuspark

Ben je de drukte van de stad even zat. Kom tot rust in het prachtige Erasmuspark. Leuk weetje, het Erasmuspark is aangelegd in de Mondriaan stijl. De tuinarchitect heeft gezocht naar harmonie in belijning van paden, bomen en gras. Tegenwoordig vermaken jong en oud zich hier. Je ziet stadsgenoten zwoegen met een personal trainer, stoere jongens zijn aan het voetballen, anderen liggen heerlijk te zonnen of genieten van een picknick. Aanwinst in het park is café Terrasmus. Je kunt er terecht voor ontbijt tot borrel. Proef van de huisgemaakte tonijnsalade, soep of salsa. In het park vinden regelmatig evenementen plaats. Kijk op Terrasmus wat je aanspreekt.

Terrasmus in Erasmuspark Amsterdam West

Tip: zondag 23 juli brengen getalenteerde singer-songwriters hun liedjes ten gehore tijdens Piano in het Park.

Kies uit vele leuke koffie tentjes en lunch adresjes

Op Mercatorplein valt een gebouw met oranje dak snel op. Het is een gewild afspreekadres, namelijk café Zurich ofwel “De Kabouter” met een groot zonnig terras. Even verder op aan de drukke Jan Evertsenstraat stap je graag van je fiets voor een heerlijke koffie bij White Label. De gezellige huiskamersfeer met knusse zitplaatsen nodigt uit om te blijven hangen of om nog wat te zitten werken. Loopt het water je in de mond bij de gedachte aan een Scandinavische lunch? Ga naar Selma’s Nordic Bakery Café, Jan van Galenstraat 70h. Wat te denken van kanelbullar, smørrebrød, bär of äggröra? Natuurlijk huisgemaakt. Als laatste noem ik een verborgen pareltje, Café Cook. Gelegen midden in een woonwijk op de hoek van de James Cookstraat met uitzicht op een rustig pleintje en heel mooi kerkje. Geniet van een lekker wijntje of biertje van de tap en het goede eten tegen een schappelijke prijs.

Vind inspiratie bij mooie conceptstores

Een greep uit de creatieve winkels die je op je pad tegenkomt. Things I love, things I like is moeilijk  voorbij te lopen zonder even naar binnen te gaan. Je vindt er een perfecte mix van vintage, tweede hands en nieuwe items. Een cadeautje voor jezelf of voor een ander is snel gevonden. De collectie is met zorg samengesteld. Is je balkon, dakterras of tuin toe aan een opknapbuurt dan ben je bij De Balkonie aan het juiste adres. De winkel wil je inspireren tot het creëren van je eigen plekje buiten waar je ieder vrij moment wilt doorbrengen. Voor je interieur vind je bij Het Huysraat stijlvolle design meubelen, lampen, kasten stoelen en accessoires. Het aanbod is betaalbaar en van mooie Italiaanse, Scandinavische en Nederlandse merken. Hier vind je vast jou juweeltje voor in huis.

De Balkonie in De Baarsjes

Groene vingers krijg je bij De Balkonie

Bekijk de architectuur van Amsterdam West

Rondlopend in dit stadsdeel valt de bijzondere architectuur gelijk op. Deze wijk werd sinds het begin van de twintigste eeuw tot 1940 geleidelijk gebouwd. Ben je liefhebber van de Amsterdamse School-stijl dan kijk je hier je ogen uit. Het Mercatorplein is ontworpen door Berlage. Ontdek meer en wandel door de Admiralenbuurt, Chassébuurt, Mercatorbuurt, Postjesbuurt en Trompbuurt.   West is sfeervol en echt Amsterdam. Je vind grachten en kades, gezellige pleinen en mooie parken. De kleurrijke bewoners dragen hun eigen steentje bij. Reserveer een architectuur rondleiding via Stadswandelkantoor

De Jeruzalem kerk in Amsterdam West

Geniet van architectuur in De Baarsjes, Amsterdam West. De Jeruzalem kerk is een mooi voorbeeld

Lees meer over Amsterdam in de blogs: 6x uitzicht op Amsterdam en Liefs uit Amsterdam: lekker eten in Westerpark

 

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.