Vive Le Voyage

Oostende, the city of soul!

Oostende ook wel bekend als “Stad aan zee”. De stad ligt centraal langs de Belgische kust op +/- 35 km van de Nederlandse grens en 30 km van de Franse grens. Oostende biedt voor ieder wat wils. Gezinnen kunnen heerlijke uitwaaien op het strand. De shopaholics komen aan hun trekken in de kapellenstraat, de centrale winkelstraat van Oostende. Geschiedenisliefhebbers kunnen diverse musea bezoeken, waaronder Mu.Zee, het kunstmuseum aan zee. En voor de soulliefhebbers biedt Oostende iets heel bijzonders, namelijk de Marvin Gaye Midnight Love tour.

Oostende kunst

Marvin Gaye Midnight Love tour

De legendarische soul zanger Marvin Gaye arriveert op Valentijnsdag in 1981 in Oostende. Hij komt naar Oostende om rust te vinden en dat vindt hij tijdens zijn 2-jarig verblijf in de kuststad. Met de Marvin Gaye Midnight tour kom je alles te weten over Marvin zijn leven in Oostende, maar ook hoe de hit “Sexual Healing” tot stand kwam. De twee uur durende wandeldocumentaire kan je via een Ipod app beleven.  Voor 5 euro kan je de iPod-audiogids huren bij Toerisme Oostende. Tip: de tour is ook op de fiets te doen.

Marvin Gaye tour

Internationaal vliegerfestival

Tijdens mijn bezoek aan Oostende vond het internationaal vliegerfestival “Lotto Kites International” plaatst. Dit is echt een spektakel om te zien! Honderden vliegers in alle kleuren, vormen en figuren kan je bewonderen op het strand. Rondom het festival vinden er allerlei activiteiten en voorstellingen plaats, ook voor de kleintjes zijn er tal van activiteiten. Dit jaar vindt het festival op 10 en 11 mei 2014 plaats.

Kite festival

Shoppen

Hou je van shoppen, dan is Oostende een aanrader! Van kleine boetiekjes met designer kleding tot alle high street merken. In Oostende zijn de winkels ook op zondag open. Dit is uniek voor een stad in Vlaanderen. Tip: Verwen jezelf met de Belgische chocolade van Neuhaus! Adres: Wapenplein 4

Overnachten

Wil je echt het gevoel hebben dat je aan de kust zit, verblijf dan in het Avenue Beach hotel. Dit boutique-achtig hotel heeft de elementen strand en zee verwerkt in het gehele hotel. Dit geeft een extra dimensie aan je verblijf. Tevens ligt het hotel in het hart van de stad en 150 meter van het strand.

Meer weten over Oostende? Lees dan de blog over eten én drinken in Oostende!

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.