Vive Le Voyage

Op de fiets door Tel Aviv!

Tel Aviv is de modernste metropool van het Midden-Oosten. Het woord Tel Aviv betekent letterlijk Lenteheuvel. Het is de tweede grootste stad van het land én het culturele en economische hart van de Joodse staat. In Tel Aviv is er altijd wel wat te doen: uitgaan in hippe clubs en bars, eten in fijne restaurants, bezoeken van galeries of concerten, genieten van het strand en ga zo maar door. Tel Aviv heeft het allemaal!

Een gemakkelijke manier om de stad te verkennen is op de fiets. De stad is vlak en klein in omvang. De aangelegde fietspaden zorgen ervoor dat fietsen door deze stad een leuke ervaring is. Een fiets huur je al voor zo’n +/- 8 euro per dag bij je hostel of hotel. Ook kan je terecht bij één van de vele locaties om een fiets te huren. Hieronder volgen vier leuke dingen die in één dag te doen zijn op de fiets:

Carmel Market

Carmel Market is dé Oosterse Markt van Tel Aviv. Hier kun je van alles vinden, van tropisch fruit en verse vis tot kleding en elektronica. Een aanrader zijn de verse gemaakte fruit juices! De markt is elke werk- en zondag geopend (van 07.00 tot 19.00). I.v.m. de sabbat is de markt op vrijdag tot 16:00 uur open en op zaterdag gesloten. Op vrijdag de markt bezoeken is een ware beleving, aangezien iedereen dan zijn inkopen doet voor de sabbat.

Carmel market

Old Jaffa

Old Jaffa moet je beslist bezoeken! Met meer dan 4000 jaar geschiedenis mag het zichzelf de oudste havenstad ter wereld noemen. Old Jaffa ligt aan het einde van de strandpromenade. Vanaf Old Jaffa heb je een prachtig uitzicht over Tel Aviv en de Middellandse zee! Het oude stadscentrum is volledig gerestaureerd. De oude kloktoren en smalle steegjes zorgen voor een pittoresk beeld. De kleine bazaars, galeries, ateliers en de bekende vlooienmarkt zorgen daarentegen voor een levendige sfeer.

Old Jaffa

Neve Tzedek

Neve Tzedek is ongetwijfeld één van de mooiste gebieden in Tel Aviv. Neve Tzedek was de eerste wijk gebouwd in de “nieuwe” stad van Tel Aviv en ligt ten zuiden van de Jemenitische wijk. Je vindt er prachtige oude huizen die gerestaureerd zijn door moderne architecten en ontwerpers. Het is een kunstenaarswijk met boetiek hotels en trendy winkels. Tip: Je kan heerlijk én gezellig eten bij Cafe Suzanna. De Israëlisch witte wijn is een aanrader!

Neve Tzedek

Strand

De stranden in Tel Aviv zijn breed en schoon, er zijn kleedkamers en douches aanwezig. Het strand van Tel Aviv is een populaire ontmoetingspunt. Overdag wordt er druk gezwommen, in de zon gelegen of een potje Matkot (beachball) gespeeld. ’s Ochtends en ‘s avonds zie je veel mensen joggen. Langs de zuidelijke kust van Tel Aviv in de richting van Jaffa ligt de Charles Core tuin. Dit park omvat aangewezen gebieden om te BBQ’en, kinderspeelplaatsen en een “yoga dek” met indrukwekkend uitzicht op de zee. Het is een zeer fijn park om te relaxen of doorheen te fietsen.

Strand

Logeertip Tel Aviv: In Tel Aviv verbleven wij in een privé kamer in Chef Hostel. Een zeer fijn hostel met een gemoedelijk sfeer. De kamer was 75 euro per nacht voor twee personen. In Israël zie je jong en oud in hostels verblijven. Het is tevens een leuke manier om in contact te komen met andere reizigers!

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.