Vive Le Voyage

Srprs.me avontuur: oud en nieuw in Praag

oud en nieuw in praag

Voor jullie nog de beste wensen! Het is inmiddels alweer een week geleden dat wij om 00:00 uur stonden te proosten op 2017. Hebben jullie een mooi oud en nieuw gehad? Ik wel, want ik ging met srprs.me naar the unknown: oud en nieuw in Praag!

Het moment van de waarheid

Donderdag 29 december om 07:00 uur stonden wij paraat op Schiphol. Klaar om te krassen met een muntje van één euro, de kraskaart en de website voorgeladen op mijn iPhone in ons hand. Praag, is de bestemming waar wij het nieuwe jaar in gaan luiden.

De research begon gelijk al op Schiphol. Waar vieren we oud en nieuw? Welke hotspots moeten we een bezoekje brengen? Wat zijn de highlights? We werden overspoelt door informatie, maar waren nog geen stap verder voor een feestje met oud en nieuw in Praag.

Oud en nieuw in Praag

Couchsurfing gaf ons de oplossing: wij vierden oud en nieuw in een kerk! PragParty organiseerde een feestje in de oude kerk Sacre Coeur. De kerk lag op de heuvels, net iets buiten het centrum. Om 00:00 uur hadden wij daarom prachtig uitzicht over Praag en zijn vuurwerk.

oud en nieuw in praag

Praag heeft ontelbaar veel kerken. Steeds meer kerken worden nu gebruikt voor andere doeleinden, zoals feestjes. Een unieke ervaring! PragParty organiseert meerdere feestje in de Sacre Coeur.

Uiteten? Reserveer!

Plannen om volgend jaar oud en nieuw te vieren in Praag? Reserveer dan op tijd een plekje in een restaurant. Wij hebben twee dagen lang gezocht, geprobeerd te reserveren, maar alles was vol. Uiteindelijk een lekkere Tsjechische maaltijd kunnen bemachtigen in een gezellig restaurant, maar het heeft voor wat frustraties gezorgd.

Vuurwerkshow op 1 januari

Op 1 januari is het feest in Praag nog niet afgelopen. Hele families en groepen toeristen verzamelen zich rondom de bruggen van Praag. Om 18:00 uur is er een vuurwerkshow. Neem plaats op één van de bruggen en vooral niet er naast. Wij stonden er namelijk naast en zagen niks door de gebouwen en bomen voor ons. Tijdens deze vuurwerkshow is het wel erg druk in het centrum van Praag.

Maak er een mooi nieuw jaar van & breng een bezoek aan the unknown. 

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.