Vive Le Voyage

Outdoor avonturen worden realiteit dankzij crowdfunding

Een platform waar milieuvriendelijke avonturen in de buitenlucht gesponsord worden: dat is Fortua in het kort. Een individu of een groep maakt een persoonlijke pagina waar het verlangen of doel gedeeld wordt via tekst en video. Sponsors kunnen hun expertise delen of geld doneren aan projecten waarvan zij denken dat het goed of zinvol is. Het is gratis om een advertentie te plaatsen. Fortua int enkel vijf procent van al het gedoneerde geld.

Actueel project

Op het moment wordt er bijvoorbeeld geld verzameld zodat een groep veertien- tot zeventien-jarige jongens een scouting-avontuur kan beleven op Big Munsons Island.

TREND:

// Sharing Economy

Crowdfunding is een verschijnsel dat al op verschillende manieren terug te vinden is in onze maatschappij. Zo zorgt Kickstarter ervoor dat creatieve ideeën tot leven gebracht worden, en ByLine is een plek waar journalisten zich profileren en sponsors kunnen vinden om hun dromen waar te maken. Fortuna is eenzelfde soort platform, dat laat zien dat we in deze samenleving geen banken nodig hebben om projecten te sponsoren. We kunnen zelf wel bepalen wat interessant is en wat niet.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.