Vive Le Voyage

Paaseiland Chili – een magische ervaring

Ik denk dat iedereen wel een bucket list heeft qua reizen, en bij de meeste mensen staat Paaseiland hoog op die lijst. Maar Paaseiland is zo ver weg en het is vrij duur om zo even heen te gaan; daarom wordt deze bestemming vaak gecombineerd met een reis naar Chili. Paaseiland ligt op 3 uur vliegen van Santiago de Chili, midden in de Pacific Oceaan; het is één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld, en ook één van de mooiste.

Historie

paaseiland beeld4 paaseiland beeld1

Paaseiland of Rapa Nui (zoals de locals het noemen – betekent Grote Rots) is zo groot als Texel en is bekend vanwege de beelden op verschillende plaatsen van het eiland, de Moai, die aan de randen van het eiland zijn geplaatst door de voorouders van de bewoners. Hoe de Moai op hun plaats zijn gekomen is nog steeds een raadsel. De Moai werden strategisch neergezet ter bescherming voor alles van buitenaf en stonden ook symbool als teken van vruchtbaarheid. Met zo weinig inwoners op het eiland, voortplanting was belangrijk om te overleven.

Wat is er allemaal te doen?

De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa, daar zitten de meeste accommodaties en restaurantjes. Vanuit hier kan je verschillende activiteiten ondernemen. Het is handig om langs het informatiecentrum te gaan, daar vanuit kan je een tour regelen met een gids; een absolute aanrader om de historie van het eiland goed te begrijpen.

Als je daarna zelf het eiland wil bekijken kan dat per auto (heel duur), per quad (heel leuk) en per fiets (heel zwaar). Wij hebben besloten om een dagje met de quad de vulkaan op te gaan (niet mogelijk met de fiets), wat een fantastisch uitzicht!

paaseiland vulkaan1 paaseiland vulkaan

Daarna een dagje fietsen over het eiland. Dit was heel zwaar omdat het geen vlak eiland is, en het is er erg warm. Het was echt een super ervaring en we konden wel heel dichtbij de Moai komen met de fiets. Je moet een beetje in shape zijn, anders raad ik je dit af; neem dan de quad of auto.

Er zijn veel lekkere visrestaurantjes op Paaseiland, en elke dag is er een markt met vers fruit en producten op de hoofdstraat. Probeer wel een accommodatie van te voren te boeken, want zoveel hotels zijn er op dit eiland niet!

Geniet van het magische eiland met rijke historie en neem er de tijd voor; zeker 4 daagjes blijven om alles in je op te nemen. Enjoy!

paaseiland beeld2

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

1 Comment

  1. Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    7 december 2015 at 14:53

    Wauw, dit ziet er super uit! Het lijkt ons heel bijzonder om de bekende beelden in het echt te zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.