Vive Le Voyage

Van Perth naar Exmouth, de hotspots van West-Australië

Om West-Australië te bezoeken mag je wel een paar maanden uittrekken. Omdat ik maar 10 dagen had tussen het vrijgezellenfeest en de bruiloft van mijn vriendinnetje Laura die in Melbourne woont, heb ik gekozen voor een 8-daagse tour van Perth naar Exmouth. 2530 km, ontelbare uren in de bus en tientallen dode kangoeroes, maar het is een trip om nooit te vergeten! Dit zijn mijn hight lights.

Pinnacle Desert

Een van de eerste stops vanuit Perth. Deze indrukwekkende limestone formatie die is ontstaan doordat schelpen die landinwaarts werden geblazen zich hebben omgevormd tot rotsformaties. The pinnacles liggen op een zanderige ondergrond verspreid over een groot gebied. Je kan hier doorheen wandelen of rijden mits je een four wheel drive hebt.

Pinnacles dessert

The Natural Windows, Kalbarri park

In Kalbarri park ligt dit natuur fenomeen. Een rotsformatie in de vorm van een raam met een adembenemend uitzicht op het park. Het park zelf heeft iets weg van de Grand Canyon met alle verschillende kleurenschakeringen. Vanaf het uitzicht punt van The Natural Windows kan je een wandeling van 8 km maken naar the loop.

The natural window

The provence of Hutt River

Op 595 km van Perth ligt deze onafhankelijke natie van Australië. Na jaren van onenigheid met de staat gaat Leonard Casley sinds 1970 door het leven als Prins Leonard I van Hutt River.

Het (onofficiële) land is niet meer dan een paar hectare grond met huizen, maar als je de grens bent gepasseerd krijg je een stempel in je paspoort en kan je zelfs op de foto met de prins.

The president of Hut river

Greenough wildlife and bird park

Tijdens mijn eerste bezoek aan de Oostkust van Australië viel mij al snel op hoeveel dode kangoeroes er langs de kant van de weg liggen. Aan de Westkust is dit niet anders. Greenhough Wildlife and bird park vangt onder meer kangoeroes, walibi’s en emus op die zijn aangereden door automobilisten. Als de beesten zijn hersteld worden ze teruggezet in de natuuur.

Tropic of Capricorn

Op 120 km van Exmouth ligt de Tropic of Capricorn, ook wel de Steenbokskeerkring. Het is de meest zuidelijke breedtegraad waar de zon recht boven kan staan. Het is niet veel meer dan een bord langs de highway, maar het levert wel een leuke foto op.

Tropic of Capihorn

Exmouth

De eindbestemming van mijn trip, Exmouth is een kleine kustplaats met circa 2.000 inwoners. Veel meer dan een supermarkt, bottle shops en een paar campings is het niet, maar overdag is in de omgeving genoeg te doen. Walvissen spotten, vissen, relaxen op het strand, duiken en niet te vergeten een schitterende zonsondergang bij the Lighthouse. Als je ’s avonds zin hebt in een biertje met Outback Jack en zijn broers ga dan naar de Graces Tavern. Ga niet te laat heen, want om 12 uur sluit de pub.

De Westkust van Australië heeft ook vele schitterende stranden waar je perfect kan bijkomen na een lange auto rit. Als je wilt weten welke, lees dan Coral Coast, de stranden van West-Australië. 

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.