Vive Le Voyage

Proef de lekkerste wijnen op Sicilië

Sicilië is niet alleen het grootste eiland van de Middellandse zee, het Italiaanse eiland heeft ook het grootste aantal wijngaarden van Italië. Een bezoek aan Sicilië is dan ook niet compleet zonder een wijnproeverij. Tijdens mijn vakantie op dit schitterende eiland heb ik de lekkerste wijnen geproefd. Wil jij ook de lekkerste wijnen op Sicilië proeven? Ik vertel je mijn twee favorieten.

Vini Gambino

Gelegen in de heuvels bij het dorpje Linguaglossa, ligt Vini Gambino, één van de mooiste wijngaarden aan de voet van de Etna. Francesco en zijn familie vertellen vol passie over het familiebedrijf dat sinds vele jaren de mooiste wijnen produceert. Door de ligging van Gambino 900 meter boven zeeniveau en de vruchtbare vulkanische grond, hebben de wijnen een karakteristieke smaak. Vini Gambino verzorgt niet alleen proeverijen, ook worden er rondleidingen verzorgd door de wijngaard. Kies je voor een proeverij, dan kan je de wijnen proeven onder het genot van olijven, een heerlijk stukje lokale kaas en andere Siciliaanse lekkernijen. Vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht op de wijnranken en de kust.

Vino Gambino SicilieWijnproeven in SicilieVino Gambino

Tip: bezoek Vini Gambino nadat je de Etna hebt beklommen. Ik weet zeker dat de wijn dan extra lekker smaakt.

Cantine Florio

Wil je kennismaken met de traditionele Siciliaanse Marsala wijn? Cantine Florio in Marsala is de plek. In dit oude wijnhuis kan je deze traditionele wijn proeven en de metershoge vaten zien waarin de wijn vroeger werd bewaard. Marsala wijn is een versterkte wijn die veel weg heeft van port of sherry. Vincenzo Florio, ook wel bekend als ‘de Godfather van de Siciliaanse wijnhandel’, was de eerste Italiaan die in Marsala wijn handelde en met succes. Je vindt Cantine Florio aan de rand van Marsala.

Wijn en Siciliaanse lekkernijen

Tip: Marsala is niet alleen bekend om de wijn, ook de stranden zijn een bezoekje waard.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.