Vive Le Voyage

#pureMichigan

Michigan? Ja, Michigan! Weer eens wat anders dan Californië of Florida. Michigan is een staat in het noorden van Amerika aan de Canadese grens en bestaat uit twee schiereilanden: the upper peninsula -the U.P. en the Mitten, het zuidelijke schiereiland dat lijkt op een want. De staat bevind zich tussen vier van de vijf Great Lakes, waarvan Lake Michigan de bekendste is. Niet zo verwonderlijk dus dat de bijnaam van de staat Lake State is.

Muskegon

Mijn bezoek betrof vooral de westkust en ik startte mijn trip in Muskegon, 30 minuten vliegen vanaf Chicago. De vlucht was spectaculair; Lake Michigan was compleet bevroren, één grote ijsvlakte. In die 30 minuten ging ik ook 30 jaar terug in de tijd. Muskegon is niet echt een hip dorp, wel typisch Amerikaans. En dat maakt het nou juist zo ontzettend leuk! Ik voelde me een beetje zoals Renée Zellweger in de film New in town, Holy Mother!!! In het dorp is nog net een bioscoop en daar is dan ook alles mee gezegd. De omgeving daarentegen is fantastisch! Naast Lake Michigan zijn er nog veel meer meren, die in de winter allemaal bevroren zijn. In de overwegend warme zomers zijn de meren azuurblauw van kleur en de westkust van de staat heeft een van de mooiste kusten van Amerika.

Michigan 2014 027

Traverse City

Na een paar dagen in Muskegon te hebben vertoefd, ik was op bezoek bij een vriend, zijn we samen Up State gereden in de richting van Traverse City. Een absolute must see in Michigan, gelegen in een baai. Het is een echt toeristisch plaatsje met gezellige restaurants en winkeltjes. Wil je lekker eten, dus geen hamburger met friet, ga dan naar Trattoria Stella. Een heerlijk Italiaans restaurant in de kelder van het oude plaatselijke sanatorium. (klinkt als een horror B-film uit de jaren 70, maar het spookt er gelukkig niet)Vanuit Traverse City kun je verschillende skigebieden bereiken, Crystal mountain en Boyne mountain zijn beide de moeite waard. Verwacht geen steile, lange afdalingen, de hoogste ‘berg’ van Michigan in 600 meter. Maar voor een dag of twee is het prima te doen. Ik vond zelf Boyne Mountain het mooist, het aangelegde dorpje zag er een beetje Zwitsers uit, ten minste dat vond ik. Mijn reisgenoot, een echte Amerikaan en nog nooit in de Alpen geweest, had dat natuurlijk helemaal niet door en keek een beetje raar toen ik zei dat het net Zwitserland was. (Die gekke Amerikanen denken ook altijd dat ze alles zelf hebben uitgevonden…. ;-)

Sleaping bear dunes

Op onze terugweg naar Muskegon hebben we de scenic route genomen, dwars door de Sleeping bear dunes: Fantastisch! Alsof je door besneeuwde duinen aan de noordzeekust rijdt. Ik denk dat je hier in de zomer heerlijk kunt wandelen, kun je de dag afsluiten met een romantische sunset. Dit is ook in de winter zeer de moeite waard!

Michigan 2014 034

Michigan 2014 016

Tussen de Sleeping Bear Dunes en Muskegon ligt het Manistee National Forest.  Aan natuur geen gebrek in Michigan, zeker voor de wandelaars, sneeuwandelaars, ijsvissers en gewone vissers een staat die het bezoeken waard is. Pure Michigan, pure genieten!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.