Vive Le Voyage

Puur eten bij Bistro Mathilda

Tijdens ons verblijf in Oostende hadden wij het genoegen om een avondje te dineren bij Bistro Mathilda. Al geeft ‘Bistro’ een wat verkeerd beeld als je een blik werpt op de menukaart. De gerechten zijn origineel en zouden niet misstaan in het luxe segment. Bistro Mathilda wordt gerund door het vriendelijke stel Luc en Gerda, gepassioneerd met hun vak bezig en al 19 jaar een van de pareltjes binnen de Oostendse gastronomie. We gingen voor het l’Ostendaise menu: een project om onbekende Noordzeevissen (beter) te leren kennen.

a l’Ostendaise

a ‘l Ostendaise is een samenwerking tussen Toerisme Oostende en de Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling. Het doel van l’Ostendaise is om de lokale visserij te stimuleren en gasten kennis te laten maken met de minder bekende Noordzeevissen. Denk hierbij aan rode poon, pijlinktvis, zeebarbeel en nog veel meer! Elke maand staat er een andere vissoort centraal. Oostendse vissers dagen de chefs van deelnemende restaurants uit om rond de vis van de maand een nieuw gerecht te creëren. Mooi om te zien hoe de lokale visserij en restaurants elkaar op deze manier vinden!

Wil je een keer ´iets anders’, dan is het l’Ostendaise zeker een aanrader! Ons menu bestond onder andere uit ‘Tatjespap met Noordzeegarnalen’ (karnemelkpuree met een eitje en gebruinde hoeveboter) en Rogfilet met spinazie en hazelnoot. Een ware traktatie! Check ook de foto’s. :-)

Steak tartaar aan tafel bereid

Naast het a l’Ostendaise menu, dit wisselt per maand, is er ook de ‘vaste’ menukaart. De signature dish van Bistro Mathilde is de steak tartaar. De steak tartaar wordt op originele wijze aan tafel klaargemaakt, met kruiden en toevoegingen naar keuze. Een extra beleving tijdens je diner! Ook de bovengenoemde Tatjespap met garnalen is populair bij de gasten en daarom ook te vinden om de ‘vaste’ menukaart.

Dineren bij Bistro Mathilde is echt een avondje uit. Hou je van gezellig tafelen? Dan is Bistro Mathilda de perfecte plek in Oostende! Tip: Reserveer op tijd, minimaal twee weken van tevoren!

Hieronder een foto-impressie van ons menu:

Huisaperitief met vlierbloesem

Huisaperitief met vlierbloesem

Fish & Chips Mathilda stijl

Fish & Chips Mathilda stijl

Tatjespap met garnalen

Tatjespap met garnalen

Rogfilet met mousseline van oude geuze, schorseneer, spinazie en hazelnoot

Rogfilet met mousseline van oude geuze, schorseneer, spinazie en hazelnoot

Heerlijke versnaperingen bij de koffie

Heerlijke versnaperingen bij de koffie

bistro mathilda

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via ViveLeVoyage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.