Vive Le Voyage

Qingdao: de bierstad van China

Qingdao bierstad van China

De kenmerken van de stad Qingdao zijn Tsingtao bier, een gezellige barbecue street en sportende Chinezen op het strand. Deze havenstad in het oosten van China is anders dan vele andere Chinese steden. Zonder te veel hectiek is het er namelijk relaxt.

Tsingtao bier

Ben je in China en heb je trek in een biertje? De kans is groot dat jij dan een Tsingtao biertje koopt. Bijna overal in China verkopen ze dit bier. Het Tsingtao bier wordt sinds 1903, met dank aan Duitse kolonisten, gebrouwen in Qingdao en is vandaag de dag de grootste onafhankelijke brouwerij van China. In Qingdao krijg je vaak bij restaurants en hostels een Tsingtao biertje als welkomstdrankje.

Tsingtao Bier in Qingdao China

Elk jaar start in het tweede weekend van augustus het Qingdao International Beer Festival. Dit festival duurt zestien dagen en staat natuurlijk in het teken van bier met competities, tentoonstellingen, feesten en nog veel meer. Ontelbaar veel verschillende biermerken van over de hele wereld worden hier vertegenwoordigd.

Barbecue street

Naast bier staat Qingdao ook bekend om seafood, die je het beste eet in één van de barbecue streets: Yunxiao Road Gourmet Street, Minjiang Road Gourmet Street en Maidao Seafood Street. De seafood proeft alsof het die avond nog gevangen is, zo vers en uiteraard heerlijk onder het genot van een Tsingtao biertje. Deze straten zijn erg populair onder de locals. Voor hen is het niet gek om eigen gevangen vis mee te nemen en deze op de barbecue te laten leggen.
Barbecue street Qingdao China

Strand

In je bikini ‘bakken’ op het strand is nou niet bepaald typisch Chiness. Op de stranden van Qingdao gaat het om fit worden en blijven. Je ziet mannen en vrouwen baantjes trekken in de Gele Zee, hardlopen, volleyballen, voetballen en gezamenlijk bijkomen.

Ook bruin worden is op de Chinese stranden not done. Ben je bruin? Dan ben je in de ogen van de Chinezen arm. Vrouwen lopen dan ook niet in bikini te paraderen over het strand, maar zijn voor een groot deel bedekt. Zelfs het hoofd!

Strand Qingdao China

Relaxen op het Chinese strand is verder geen probleem, maar wachten op een kleurtje in een weinig bedekkende bikini zal zorgen voor nog meer Chinezen om je heen die een foto van je maken.

Hoe kom je in Qingdao?

Het treinstation van Qingdao ligt midden in de stad, waar je al snel verwelkomt wordt door het strand. Met de trein ben je vanaf Beijing in ongeveer vijf uur in Qingdao. Vanaf Shanghai duurt dit ongeveer 6,5 uur. Wil je meer weten over reizen door China? Lees dan het artikel ‘Hoe reis je in China?’ en ‘Bereid je voor: 6 tips voor een reis door China‘. Mocht je nog op zoek zijn naar welke plekken je in het mega grote China wil bezoeken, dan helpen de volgende artikelen:

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.