Vive Le Voyage

Real Alcazar, a must visit in Sevilla!

Het Real Alcazar is het Koninklijk Paleis van Sevilla. Alcazar is een Spaans woord voor kasteel. Het paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het is absoluut het meest indrukwekkende monument van Sevilla. Je mag het niet missen als je de stad bezoekt! Het de residentie van zijne majesteit Koning Juan Carlos wanneer hij in Sevilla op bezoek is.

alcazar3

Het paleis

Het Real Alcazar werd gebouwd in de 14e eeuw door koning Pedro de Wrede. Op deze plek stond eerder een Arabisch fort en daarvoor een Romeinse nederzetting. Het Alcazar bestaat uit meerdere prachtige gebouwen en tuinen in verschillende bouwstijlen (Almohade, Mudéjar, Gotisch en Renaissance). Het meest opvallend is de mix van Arabische en Christelijke architectuur. Het is een geheel van prachtige koninklijke paleizen in uiteenlopende kunststijlen. En wist je dat een gedeelte van het vijfde seizoen van de serie Game of Thrones hier opgenomen is!

De tuinen

In de koninklijke tuinen van het Alcazar vind je een prachtige geheel van exotische bomen, heggen, wandelpaden, paviljoenen en vijvertjes. Ook allemaal in zeer verschillende stijlen en in totaal zijn de tuinen ongeveer 60.000 m2. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de Alcazar en hebben net als het paleis zelf vele veranderingen meegemaakt in de loop der tijd. In de tuinen kun je heerlijk rondwandelen en rustig genieten van de omgeving. Er zijn meer dan 170 soorten planten van over de hele wereld. Er is ook een restaurantje in de tuinen waar je drinken en wat broodjes kunt halen. Super fijn, aangezien je met gemak een paar uur kunt doorbrengen in het Alcazar!

alcazar1

Openingstijden en tickets

Oktober – Maart: maandag tot zondag 9.30u tot 17.00u
April – September: maandag tot zondag 9.30u tot 19.00u
Gesloten op 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december.

Normaal ticket: € 9,50
Gepensioneerden en studenten tussen 17 en 25 jaar: € 2

Tip: Koop hier je ticket voor het Alcazar online en ontloop de wachtrijen!
Lees meer over de prachtige stad Sevilla en combineer het met een dagtrip naar het strand in Cadiz.

alcazar6

Reizen geeft me energie en maakt mij een rijker mens. Dit kan zowel door korte trips in Europa en Nederland te maken als door verre reizen. Waarbij Azië mijn favoriete werelddeel is. Wat ik zie op mijn reizen aan prachtige mensen, culturen, imponerende natuur, of alles wat op een andere manier mijn zintuigen prikkelt, draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik loop graag buiten de gebaande paden! De wereld is zo mooi en leerzaam!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.