Vive Le Voyage

Redenen om Dublin deze zomer nog te bezoeken!

dublin

De stad die zijn charme behoudt ook al regent het er bijna altijd. Dublin kent vele bekende highlights, maar deze stad heeft nog zoveel meer te bieden. Ga je binnenkort op stedentrip naar Dublin of maak je een rondreis door Ierland, sla deze spots dan niet over!

City Centre 

De stad is ideaal om te voet te verkennen, bijna alle must sees liggen dichtbij elkaar. Trinity College, Guinness Storehouse, Leprecaun Museum en St. Patricks Cathedral.

Na een dagje rondslenteren in deze stad kan een heerlijk koude Guinness natuurlijk niet ontbreken. Temple Bar is dan the place to be. Hier vind je ontelbaar veel pubs en restaurants. Ieren zijn stevige drinkers en bestellen dan ook met halve liters. Iets waar je misschien aan moet wennen, maar je bent zo ook een stuk goedkoper uit. De naam ‘Pub’ komt van ‘Public House’ en de Ieren zien het ook echt als hun tweede thuis. Er is vaak live muziek en als je geluk hebt wordt er Haggis (bloedworst) uitgedeeld, voor de liefhebbers.

Fish & Chips

Photo by sstrieu / CC BY

Fish and Chips

Zin in een vette hap na het stappen? Dan is Fish & Chips de ultieme snack in Dublin. Een vers stuk kabeljauw met dikke frieten geserveerd in een krant. Zie hier waar je de beste Fish and Chips van de stad kan vinden.

Kust

Mocht je wat langer de tijd hebben, dan is een dagje strand zeker een aanrader. Misschien verassend, maar Dublin beschikt over zeer mooie en goed onderhouden kustlijnen. Ga je voor een heerlijke strandwandeling dan is Balcarrick Beach een goede keuze. Wil je graag eens een lesje kitesurfen proberen, ga dan naar Dollymount Strand.

Food markets & parken

Wekelijks vinden er tal van food markten plaats in de stad. Van groente- tot baristakraampjes, alles is hier te vinden. Verse steekproducten proeven en meegaan in de sfeer van de Ieren. Lees hier waar je de beste food markets kan vinden.

Park

Naast de vele markten beschikt Dublin ook over prachtige parken. Deze worden ook wel als de longen van de stad gezien. Een dagje naar het park kan een goede afwisseling zijn van het drukke stadsleven. Parken waar je heerlijk kan picknicken en genieten van de natuur zijn: St. Stephan’s Green, Phoenix Park en de The Georgian greenbelt. Een van de minst bekende parken van de stad zijn The Iveagh Gardens en de Botanische tuinen. Laat je zintuigen prikkelen en kom even tot rust in deze groene omgeving.

Uitstapjes

Ierland heeft een prachtig landschap en Dublin is een goede uitvalsbasis voor het maken van dagtours. Zo kan je bijvoorbeeld naar de Wicklow Mountains, ook wel het Hollywood van Europa genoemd, Aran Islands, Galway of naar de kliffen van Moher.

Lees in mijn volgende blog meer over deze uitstapjes!

Al jaren verslaafd aan het reisvirus heb ik al veel mooie reizen mogen maken. Met een backpack op mijn rug ben ik het meest in mijn element en vind ik de mooiste plekjes. Waarbij Midden-Amerika mijn hart heeft gestolen. Naast reizen heb ik sinds kort ook fotograferen als hobby. Het laat mij genieten van het moment en stil staan bij al het moois wat de wereld te bieden heeft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *