Vive Le Voyage

Reisadvies Thailand, na overlijden koning Bhumibol

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej is op 13 oktober jl. op 88-jarige leeftijd overleden. Lees wat het overlijden van de langstzittende monarch ter wereld voor effect heeft op jouw reis door Thailand.

Thailand in massale rouw om overleden koning

Heel Thailand rouwt, al dan niet verplicht, om de dood van hun geliefde vorst. De regering eiste van alle televisiezenders dat ze een maand lang documentaires over de koning zouden uitzenden. Na protest van mensenrechtenorganisaties is dit gebod van de baan. Veel kranten, televisiezenders en nieuwswebsites vertonen hun beelden in zwart-wit, de Thaise kleuren van rouw. De rouwperiode zal officieel een jaar duren.

reisadvies-koning-thailand-rouwperiode

Reizen naar Thailand tijdens de rouwperiode

De rouwperiode van een jaar heeft vooral betrekking op de ambtenaren en niet op jou als reiziger. De kortere rouwperiode, waar jij als toerist mee te maken zult krijgen, duurt dertig dagen. Je moet rekening houden met strengere regels voor alcoholverkoop en entertainment. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het reisadvies voor Thailand aangepast. Het is verstandig om als Nederlander in Thailand kritische uitspraken of discussies over het Thaise koningshuis te vermijden.

Tip: Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het land vul dan online de reisadvies-nieuwsbrief in.

reisadvies-koning-thailand-bangkokreisadvies-koning-thailand-tuktuk

Geboren in de Verenigde Staten, studeren in Zwitserland en koning van Thailand

Bhumibol werd geboren in de Verenigde Staten. Nadat zijn broer op mysterieuze wijze om het leven kwam, werd Bhumibol in 1946 bekroond als koning van Thailand. Op dat moment was hij 18 jaar oud. De koning vervolgde zijn studie in Zwitserland, ontmoette daar zijn vrouw en kwam in 1950 terug naar Thailand. De koning hield van snelle auto’s, fotografie en jazz. Hij bespeelde zelf ook instrumenten.

Koning met Goddelijk status

Tijdens je reis door Thailand zie je hem overal, koning Bhumibol. De foto’s hangen in openbare gebouwen, op billboards langs de snelwegen, op gevels van gebouwen en zelfs bij de mensen thuis aan de muur. Je zult zien dat de foto’s niet veel van elkaar verschillen. Dit komt doordat de foto’s goedgekeurd moeten worden door het paleis en daarna pas gebruikt mogen worden. Sinds 1946 is Bhumibol koning van Thailand en daarmee de langstzittende monarch ter wereld! De Thai droegen koning Bhumibol op handen en vereerden hem, al dan niet verplicht, als ‘levende Boeddha’.

reisadvies-koning-thailand-eerbiedreisadvies-koning-thailand-paleis

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

2 Comments

 1. Anke

  19 oktober 2016 at 15:46

  Wij zijn op dit moment in Thailand, Khao Lak, 100km ten noorden van Phuket.
  Je ziet hier dat de mensen rouwen aan hun zwarte kleding, zwarte strikjes op hun kleding en zwart witte rouwlinten aan pinautomaten e.d.

  Het leven gaat hier gewoon door. Ook de excursies en er wordt nog gewoon alcohol geschonken in de restaurants en het hotel.

  We horen over Bangkok andere verhalen. Daar ligt het behoorlijk plat.

  • Arinda Hoffland

   22 oktober 2016 at 10:50

   Ha Anke,

   Bedankt voor jouw toevoegingen, nuttig voor alle reizigers in Thailand op dit moment!

   Geniet van je reis,
   Arinda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.