Vive Le Voyage

Reizen: Dromen, voorbereiden en gaan!

Je droomt ervan verre reizen te maken, nieuwe culturen te ontdekken of even helemaal uit je comfort zone te stappen. Ga je in 2016 een verre reis maken maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Middels deze blog wil ik je aanmoedigen je dromen om te zetten in acties. Lees hier hoe je jouw reis kunt voorbereiden om uiteindelijk jezelf en de wereld te ontdekken.

Mindmap je dromen

Pak een stuk papier en schrijf reizen in het midden. Zes letters, een breed begrip. Ga jij op reis om zo veel mogelijk landen te bereizen, weg wilt uit je vertrouwde omgeving en op zoek bent naar ‘iets’ in je leven of een natuurwonder wilt beleven. Wat is jouw beweegreden? Probeer dit te achterhalen, gebruik steekwoorden en maak een mindmap. Het kan zijn dat je dromen zijn ontstaan door verhalen van anderen, beelden op Vive Le Voyage of vanuit het gevoel dat je jezelf wilt ontdekken en uitdagen. Schrijf! Omcirkel daarna waar je behoefte op dit moment het meest ligt of bepaal wat mogelijk is binnen jouw huidige situatie en stel jezelf dit ten doel.

02 Travelwisdom

Kies een reisperiode

Reizen heeft te maken met jouw huidige situatie. Nu! Het gaat om jouw behoefte in combinatie met de tijd die je hebt of jezelf gunt voor de reis. Ontdek of het doel wat je jezelf gesteld hebt haalbaar is. Als Hollander ben je natuurlijk ook benieuwd naar het weer. Per (grotere) plaats geef klimaatinfo een globaal beeld van de temperatuur, neerslag en aantal zonuren per maand. Wil je een specifiek weerbericht? Dat kan, gebruik windguru. Vul bij ‘spot zoeken’ de plaats in en bekijk welk weer er verwacht wordt de komende twee weken. Ik maak altijd een handgeschreven kalender en kladder hier mijn reisbehoeftes en andere details bij.

03 Kalender

Pak de wereldkaart, bepaal je route

Je hebt je dromen omgezet in behoeftes, daarna heb je de reisperiode bepaald. Bepaal jouw route. De wereld is groot en divers, maak keuzes. Het is vaak lastig om een inschatting te maken van de tijd die je kwijt bent aan het reizen zelf. Ik maak veel gebruik van Google Maps. Ik kom erachter waar ‘plaatsen van de foto’ liggen ten opzichte van de luchthaven en andere bezienswaardigheden. Pinterest is een site die mij een beeld van een bepaalde plaats of activiteit geeft. Ik maak een bord aan, begin met pinnen en verzamel op deze manier als het ware mijn reisbestemmingen. Als ik bepaald heb wat ik wil doen speur ik de ‘backpack groepen’ op Facebook af door de zoekfunctie te gebruiken. Daarnaast verzamel ik informatie van informatieve reissites, lees ik blogs van anderen en gebruik ik de Lonely Planet als reisgids. Natuurlijk kan het ook dat je je hebt laten inspireren door een persoonlijk verhaal van een ander. Praat vooral met medereiziger en laat je verrassen. Het kan zijn dat een ervaring niet op internet staat. Als je keuzes blijft maken op basis van jouw behoefte op dat moment, dan is het altijd goed!

Boek de vluchten

Om vluchten met elkaar te vergelijken gebruik ik Skyscanner. Een gebruiksvriendelijke website. Bespaar geld door de vluchten zorgvuldig uit te zoeken. De opties ‘vind goedkoopste maand’ kan jou veel geld besparen. De definitieve reservering en boeking voer ik uit op de website van de vliegtuigmaatschappij. Als er iets mis gaat heb je direct met de desbetreffende maatschappij te maken en niet de tussenliggende organisatie. Dit kan frustratie schelen! De werelddeal weken bij KLM zijn ook interessant om in de gaten te houden. Isabel heeft een aantal reissites voor de beste aanbiedingen voor je op een rij gezet.

04 Vliegen

Backpack, handbagage en inpakken

Less is more! Ga je een week op reis overweeg dan alleen handbagage. Laten we eerlijk zijn, wat hebben we nu echt nodig? Renske heeft een aantal praktische tips voor het efficient inpakken van je backpack.

Waar wacht je nog op? Actie! Geniet van je reis.

05 Gaan

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.