Vive Le Voyage

Roadtrip Costa Brava

Dat de Costa Brava zo mooi was heeft mij ontzettend verrast afgelopen voorjaar. Wanneer ik voorheen aan de Costa Brava dacht, dacht ik voornamelijk aan Lloret de Mar, bergen toeristen en één groot zuipfeest. Niet helemaal mijn ding. Een lang weekend was ik in Gerona en ging vanuit hier met een huurauto de kust af. Ik kwam langs prachtige middeleeuwse dorpjes, stranden met helderblauw water en een bloeiende groene natuur. Graag laat ik je mijn favorieten zien.

Pals

Bij het binnenlopen van het historische centrum van Pals keek ik mijn ogen uit. Het was rustig, de zon scheen heerlijk en er hing een ontspannen sfeer. Pals is een middeleeuws dorpje met prachtige smalle steegjes en oude huisjes. Via kronkelende paden en trappen loop je door een adembenemend doolhof. Bij verschillende winkeltjes worden handgemaakte artikelen van keramiek verkocht, zoals servies en souvenirs. Ben je in het voor of najaar aan de Costa Brava, sla dan zeker Pals niet over. In deze periodes wandel je heerlijk rustig door het centrum. In de zomermaanden is Pals een populaire toeristische bestemming en dus een stuk drukker.

Pals Vive Le Voyage

Callela de Palafrugell

Vijftien kilometer zuidelijker, aan de kust ligt het dorpje Calella de Palafrugell. Een klein vissersdorpje met witte huizen en kleurrijke bootjes. Calella de Palafrugell beschikt over verschillende kleine baaien met fijn zandstrand. Strijk hier neer voor een lekkere tapas lunch bij bijvoorbeeld Calau. Hier leg je zelf verschillende warme en koude tapas en pinxos op je bordje, welke ter plekke voor je worden bereid.

Palafrugell Vive Le Voyage

Sa Tuna

Het ene na het andere dorpje verovert mijn hart aan de Costa Brava. Sa Tuna is nog zo’n adembenemend klein vissersplaatsje. In een smalle baai met kiezelstrand zijn de witte vissershuisjes tegen de rotsen opgebouwd. De natuur rondom is groen en het water is helder turquoise. Loop je richting de vissershuisjes, volg dan het smalle pad naar boven. Fel gekleurde deuren en kozijnen steken af bij de witte kleur van de huisjes. Enkele traptredens verder kom je uit op een stenen plateau. Draai je om en je ziet  het prachtige Sa Tuna vanaf de ingang van de baai.

Sa Tuna Vive Le Voyage

 Ik startte mijn dagtrip vanuit Gerona. Start je vanuit een andere plaats of stad, sla dan ook zeker een bezoek aan Gerona niet over. In Het Bescheiden Pareltje Gerona laat ik je zien waarom.

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.