Vive Le Voyage

Roadtrip de Kaap: Where to go?!

Wanneer je in Kaapstad bent mag een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en Cape Point niet ontbreken. Onderweg naar het zuidwestelijkste punt van het Kaapse schiereiland kom je een aantal bezienswaardigheden tegen waar je ook zeker even een kijkje moet nemen! Ik raad je aan om een dag uit te trekken voor deze toffe roadtrip.

Hout Bay

Rijd via de bekende stranden Clifton en Camps Bay naar Hout Bay en maak hier de eerste stop. De badplaats ligt op ongeveer een halfuur rijden van Kaapstad. Het staat bekend om de prachtige ligging en de haven waar je zeehonden kunt spotten. Plan je de dagtrip naar Kaap de Goede Hoop in het weekend? Bezoek dan de Hout Bay Harbour Market. Deze sfeervolle markt is gevestigd in een oude visfabriek en je kunt hier terecht voor heerlijk eten en souvenirs.

1e stop tijdens de roadtrip: Hout Bay - Vive Le Voyage

1e stop tijdens de roadtrip: Hout Bay

Chapman’s Peak Drive

Vanuit Hout Bay neem je de schitterende tolweg Chapman’s Peak Drive richting Noordhoek. Voor 42 Zuid-Afrikaanse Rand geniet je 9 kilometer lang van adembenemende uitzichten. Chappies telt 114 bochten en is één van de mooiste routes ter wereld. Kortom, waanzinnig en zeer fotogeniek!

Chapman's peak drive levert schitterende foto's op - Vive Le Voyage

Chapman’s peak drive levert schitterende foto’s op

Kaap de Goede Hoop

Het hoofddoel van deze roadtrip is natuurlijk het meest zuidwestelijke punt van Afrika bereiken. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn onderdeel van het Table Mountain National Park. Een toegangskaart kost 125 Rand per persoon. Vergeet je wandelschoenen niet, want het is een behoorlijke klim om Cape Point te bereiken. Zodra je boven bent kun je op adem komen onder het genot van een prachtig uitzicht. Als je niet wilt wandelen kan je ook de kabelbaan The Flying Dutchman nemen (58 Rand retour). Verder kun je mooie wandelingen maken en struisvogels en bavianen spotten. Maar kijkt uit! De bavianen zijn behoorlijk brutaal.

Op de foto met het bekende bord 'Kaap die goeie hoop' - Vive Le Voyage

Natuurlijk even op de foto met het bekende bord Kaap die Goeie Hoop

Pinguïns spotten in Simon’s Town

De volgende stop is Simon’s Town omdat deze plaats bijzondere inwoners heeft. Op het strand Boulders Beach wonen namelijk honderden zwartvoetpinguïns. Je kunt een toegangskaart kopen voor 65 Rand per persoon en de pinguïns bekijken vanaf de boardwalk. Neem je bikini mee want je kunt op Boulders Beach relaxen op de granieten rotsblokken en zelfs zwemmen met de pinguïns.

Roadtrip Kaapse Schiereiland -Simon's Town - Vive Le Voyage

Surfen in Muizenberg

Voordat je terugkeert naar Kaapstad is het leuk om surfwalhalla Muizenberg te bezoeken. Hier staan de beroemde kleurrijke strandhuisjes aan het lange zandstrand van dit relaxte stadje. Heb je nog tijd over en zijn er goede golven? Huur dan een surfboard of neem een surfles. Van zo’n drukke dag krijg je trek! Een goede afsluiting is dan ook om een hamburger te eten bij het hippe restaurant Tiger’s Milk.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

1 Comment

  1. Pingback: De reisblogs v/d week - #85 - Expedia Blog

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.