Vive Le Voyage

Voor rust, romantiek en vintage Vespa’s ga je naar het zuiden van Italië

Ben je op zoek naar romantiek in Italië, want dan weet ik zeker dat dit is wat je zoekt. Of je nu met vrienden of vriendinnen gaat, alleen of met je vriend of vriendin, ik kan je beloven, je verwachtingen zullen worden overtroffen.

Verliefd op Sant’Angello

Rond rijdende vintage Vespa’s, schattige oude Italiaanse mannen zittend op een bankje, de warmte van de zon en het prachtige uitzicht; Sant’Agnello, de plek voor rust en romantiek in Italië.

Sant’Agnello is een klein dorpje vlak bij Sorrento in het Zuiden van Italië aan de kust. Sorrento zelf wordt steeds meer ontdekt door toeristen maar in Sant’ Agnello daarin tegen is geen toerist te vinden. Boek een vlucht naar Napels, ga met de boot naar Sorrento en neem dan de bus naar Sant’Agnello.

Omdat ook in Sant’Agnello net zoals Sorrento alles merendeels bestaat uit kliffs zijn er weinig zand stranden en zijn de meeste plekken om te zonnen drijvende blokken met strandbedjes erop waar je voor moet betalen, dit was bij de meeste rond de tien euro per bedje voor een hele dag. Iets waar wij van te voren niet vanuit waren gegaan, maar het achteraf toch wel heel erg relax vonden. Ik zat op een roze wolk, aan het genieten van deze bijzondere plek.

Romantiek in Italië

De Airbnb waarbij alles werd overtroffen

We weten allemaal dat de foto’s bij Airbnb niet altijd overheen komen met de werkelijkheid, dus probeerde ik niet al te veel verwachten. Uiteindelijk werd alles overtroffen. Dit is het dan dacht ik, het aller fijnste plekje.

Als je van plan bent om met vier mensen te gaan is dit geen enkel probleem, want het apartment heeft twee slaapkamers met allebei een groot tweepersoonsbed en is verder van van alles voorzien. Vanwege het prachtige weer krijg je er een mooi terras bij met twee ligstoelen. Met het uitzicht op zee kan je elke avond naar de zonsondergang kijken. Hoe later het werd hoe meer sterren er kwamen. Zo romantisch!

Elke dag kwam de host ook nieuwe badlakens brengen met soms een fles rode wijn. De supermarket en de zee waren allebei op vijf minuten loop afstand en de bushalte naar het centrum van Sorrento was voor de deur. Al moet je niet vergeten, het blijft allemaal op zijn Italiaans. Kijk dus vooral niet raar op als de bus 40 minuten te laat aan komt rijden.

Romantiek in Italië

Al het moois erom heen

Het centrum van Sorrento is erg gezellig en straalt net zoveel rust en romantiek uit als Sant’Agnello. Er zijn allemaal lokale winkels en op elke hoek van de straat is er wel een souvenir winkel met magneetjes van limoenen en allemaal verschillende limoncello’s. Verder is er genoeg keuze voor restaurants en moet je zeker ook een ijsje gaan halen bij Primavera. Als je nog geen genoeg hebt van de romantiek in Italië, reis dan door naar het legendarische Capri en Amalfi. Twee plekken die zeker ook de moeite waard zijn.

Romantiek in Italië

Uiteindelijk wilde ik niet meer weg en ben ik er van overtuigd, dat ik niet de enige zal zijn geweest. Word jij de volgende?

Op het strand met een kampvuur kijkend naar een sterrenhemel. Heel simpel maar ik noem het rijkdom. Het vliegtuig, een auto of trein instappen en levenservaringen opdoen, voor hoelang dan ook. Niet altijd even simpel, maar toch noem ik het rijkdom. Met reizen ontwikkel ik mezelf, het geeft mij energie, ik voel mij vrij en onbezonnen. Het laat mij het leven relativeren. Daarom noem ik reizen rijkdom. Reizen, iedereen zou het moeten doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.