Vive Le Voyage

Romantische date plekjes in Den Haag

romantisch den haag

De winter is in aantocht. De avonden worden steeds donkerder. De tijd van zwierigere zomerjurken en korte broeken is voorbij. Rode wangen, ijskoude handen en een dikke winterjas komen hiervoor in de plaats. Hippe zomer feesten worden omgeruild voor knusse avonden in de kroeg. Wellicht minder ‘glamourous’ maar wel erg gezellig met al dat kaarslicht! Den Haag is daarom ook een leuke stad om te ontdekken op een romantische date in het herfst seizoen. Ik heb een paar locals gevraagd om hun favoriete romantische date plekjes. Zij kwamen met de volgende goede tips!

 

Bewonder Den Haag in vogelvlucht

 

Observatory @ The Penthouse @ Haagse Toren @ Centrum @ The Hague

Den Haag in vogelvlucht, Photo by Guilhem Vellut / CC BY

 

Den Haag is een gemêleerde stad. Baksteen wordt afgewisseld met groen. Skyscrapers staan naast traditionele woningen. Modern wisselt zich af met klassiek. Vanuit de lucht is dit het best zichtbaar. Vanuit Den Haag Centraal, de Bibliotheek of de Skybar bewonder je Den Haag in vogelvlucht. Kies vanuit de hoogte samen met je date waar je daarna naartoe gaat!

 

Een speurtocht naar geheime hofjes

 

Hofje van Nieuwkoop Den Haag

Hofje in de winter, Photo by FaceMePls / CC BY

 

‘De Hofjes’ zijn een bekend begrip in Den Haag. Tuinen en binnenplaatsen verstopt achter muren, onzichtbaar en van het straatzicht verborgen. Den Haag telt 115 hofjes. Het is een oudhollandse stijl van wonen die dateert uit de 16e eeuw. Elk hofje is een geheim, een oase van rust vergeleken met de drukke binnenstad. Een mooi moment om met z’n tweeën te genieten en elkaar even diep in de ogen te kijken…

De Hofjes vinden is vaak een speurtocht, hier vind je een overzicht van alle hofjes. Daarnaast kun je de hofjes ook bezoeken met een gids.

 

Kwetsbare schoonheid in de Japanse tuin

 

Japanse tuin - Park Clingendael - Den Haag

De Japanse tuin, Photo by Esther Westerveld / CC BY

De Japanse tuin op het erfgoed Clingendael is een bijzonder en zeldzaam stukje terrein. Het is in 1910 aangelegd door Freule Daisy (toenmalige eigenaresse van het landgoed.) Na haar reis naar Japan was ze zo onder indruk van de Japanse tuinen, dat ze besloot zelf ook een Japanse tuin aan te leggen in Nederland. De bloemen en planten zijn zeldzaam en erg kwetsbaar. Doordat de tuin zo oud en fragiel is, is het maar acht weken per jaar geopend. (Dit jaar van 8 oktober tot 23 oktober 2016. Volgend jaar van 30 april tot 12 juni 2017.)

 

En van welke stad zou jij nog meer romantische date plekjes willen leren kennen? Laat het ons weten dan gaan we er naar op zoek!

Deze blog is geschreven door Marijke Slaats. Meer dan 10 jaar reist ze voor werk en plezier de hele wereld af. En als het even kan plant ze elke maand een trip. Spanning, avontuur en andere culturen prikkelen haar om te bloggen. Het onmiskenbare gevolg? Dat ze lekker lang nageniet van haar reis.
Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.