Vive Le Voyage

Rondreis door fascinerend Namibië

Namibië, één grote zandbak maar zo indrukwekkend mooi! Als je denkt dat de woestijn overal hetzelfde is dan heb je het mis. Je gaat prachtige kleurschakeringen ontdekken. Laat je imponeren door de mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen. Vaak lijkt het of er niks kan leven en juist dan zie je bijzondere flora en fauna volledig aangepast aan het extreme klimaat. Namibië, eindeloze leegte, ruige bergketens, surrealistische zandduinen, authentieke stammen, puur en betoverend. Ontdek het land middels een self drive rondreis. Laat je alvast inspireren door twee natuur fenomenen en een bijzondere lokale stam.

Self drive

Namibië heeft een goede infrastructuur maar informeer vooraf goed waar je kunt tanken en neem altijd voldoende water mee. Koop bij aankomst in Windhoek direct een goede wegenkaart. Zorg ervoor dat je in de ochtend naar je volgende bestemming rijdt en rond lunchtijd op het heetst van de dag arriveert. Je kunt vervolgens lekker relaxen in de schaduw en genieten van de lunch. De namiddag en ochtend zijn de beste momenten om bezienswaardigheden te bezoeken. De beste reistijd is mei tot en met september, het droge seizoen. Temperaturen liggen dan tussen een aangename 20 – 25 graden. Buiten deze periode is een 4×4 voertuig noodzakelijk omdat de onverharde wegen sterk verslechteren door de regenval. Daarnaast kunnen de temperaturen flink oplopen. Realiseer je dat de temperatuur ’s nachts gedurende het hele jaar kan dalen tot het nulpunt.

Kokerboom

Fish River Canyon

Na de Grand Canyon in Amerika is dit de grootste kloof ter wereld. De Fish River heeft in miljoenen jaren een 161 km lange canyon gecreëerd met een breedte van 27 km en een diepte tot 550 meter. Maak een wandeling, boek een paardrijtocht of reserveer een helikoptervlucht over de canyon. Mooie manieren om dit indrukwekkende fenomeen te ervaren. Je wordt getrakteerd op adembenemend uitzichten. Installeer je op een goede locatie om met een hapje en drankje te genieten van een onvergetelijke zonsondergang.

Rode zandduinen

De rode zandduinen van Sossusvlei

De surrealistische zandduinen van Sossusvlei zijn een absoluut hoogtepunt van je reis. Ga je voor een spectaculair uitzicht maak dan de pittige klim naar de top van Dune 45. Vervolgens mag een bezoek aan de nabij gelegen Deadvlei niet ontbreken. De witte zoutvlakte staat vol met dode bomen zwartgeblakerd door de zon. Omgeven met de tot wel 300 meter hoge rode zandduinen in combinatie met de strakblauwe lucht vormt het geheel een onwerkelijk plaatje.

Deadvlei

De Himba’s

De semi-nomadische Himba stam leeft in het noordwesten van Namibië. Hun opmerkelijke uiterlijk heeft ze tot één van de bekendste traditionele stammen gemaakt. Ter bescherming tegen de zon smeren Himba’s zich in met modder en het haar wordt vaak ingesmeerd met geitenvet en kleurstoffen. Het uiterlijk is belangrijk en laat zien in welke levensfase een Himba zich bevindt. Herken een getrouwde vrouw aan een kroontje van geitenvel op het hoofd. Terwijl ongetrouwde vrouwen een klein gebogen staartje dragen. Meisjes dragen 2 vlechten van achter naar voren op het hoofd. Pubers dragen kleine en meerdere vlechten. Iedere vrouw draagt een Ohumba: een witte schelp aan een ketting. Maak een praatje en leer hun bijzondere levenswijze beter kennen.

Himba

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

2 Comments

 1. Karlien

  25 februari 2016 at 16:48

  Gaaf!!! Namibië staat hoog op de lijst voor onze jaarlijkse verre reis.

  • Ellie Dijkstra

   26 februari 2016 at 11:22

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent over Namibië Karlien. Ik kan alleen maar zeggen doen! je zult je iedere dag verbazen over de schoonheid van het land.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.