Vive Le Voyage

Rottnest Island, een klein paradijs voor de kust van West-Australië.

Op nog geen half uur varen van Perth en Fremantle ligt Rottnest Island. Een eiland dat van grote spirituele betekenis is voor de Aboriginalgemeenschappen en een prachtige natuur en wildlife heeft. Je kan een dagtocht maken naar het eiland of een overnachting boeken in één van de lodges of hotels het eiland kent.

Tickets

In de haven van Perth en Fremantle kan je een retour ticket kopen. In 2013 betaalde je circa €60,- voor een retourtje. Kijk op www.rottnestexpress.com.au voor de actuele prijzen. Als je op de boot stapt, ga dan op het dek  zitten want regelmatig worden er walvissen gespot.

Pak de fiets

De beste en makkelijkste manier om het eiland te verkennen is op de fiets. Het eiland is circa 11 km lang en op de fiets kun je in een dag een paar mooie afgelegen bounty stranden bezoeken. Als je een fiets wilt huren, koop dan een bootticket met fietshuur. Dat scheelt veel gedoe op het eiland en zodra je aankomt kan je gelijk op de mountainbike stappen. Vergeet niet een helm op te zetten, want deze zijn verplicht in Australië. Wil je toch liever wandelen? Geen probleem, over het eiland is een boardwalk aangelegd die je langs de mooiste plekjes brengt.

Rottnest Island

Stranden en snorkelen

Rottnest Island telt maar liefst 63 stranden. Marjorie Bay, Parakeet Bay, The Basin, Salmon Bay, Little Salmon bay en Mary Cove zijn stranden waar je goed kunt zwemmen of gewoon van de zon kunt genieten. Ga je naar Henriette Rocks dan kan je snorkelen bij een scheepswrak. Op het uiterste puntje van het eiland ligt Cape Vlamingh, een populaire trekpleister van het eiland. De zee kan hier erg wild kan zijn, maar als je geluk hebt kan je misschien wel een walvis spotten.

Beach Rottnest Island

Lighthouse

Rottnest Island kenmerkt zich door de 2 vuurtorens, Wadjemup Lighthouse en The Bathurst Lighthouse. Vanaf de Wadjemup Lighthouse die gelegen is op Wadjemup Hill, heb je een prachtig panoramisch uitzicht.

Lighthouse Rottnest Island

De populairste eiland bewoner, de quokka

Ik heb een zwak voor alles wat klein, harig en donzig is. Op Rottnest Island kon ik mijn geluk niet op want daar leeft de quokka. Een schattig buideldiertje dat op een kleine kangoeroe lijkt en alleen in Western Australië leeft. Als je in de wintermaanden op Rottnest Island bent, dan kan je misschien een quokka met een kleintje in haar buidel tegenkomen. Dus let goed als je op de fiets ziet, want wie weet zie jij ook wel een quokka!

Quakka

Eten en drinken

Australië is duur, Western Australië is nog duurder en Rottnest Island slaat alles. Zorg dan ook dat je op het vaste land in de Woolworths je lunch koopt en voldoende water in slaat. Dit scheelt een hoop geld. Persoonlijker vind ik het ook veel leuker om op een steiger te picknicken met je voeten in het azuurblauwe water, dan in een kil restaurant waar de airco op standje vriezen staat. Geen zin om te picknicken, in de haven van Rottnest Island heb je een paar restaurants en sandwichbars.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.