Vive Le Voyage

Sachertorte, de lekkerste taart van Wenen

Tijdens een bezoek aan Wenen moet je minstens 1 stuk Sachertorte gegeten hebben onder het genot van een Wiener Melange. Het recept van deze beroemde taart is meer dan 180 jaar oud en is inmiddels alom bekend. In ieder Weens café of restaurant serveren ze Sachertorte. Hier volgen een paar van mijn favorieten waar je de lekkerste taart van Wenen kan eten.

Sacher Hotel
Wil je het originele recept van de Sachertorte proeven, ga dan naar het Sacher Hotel dat om de hoek ligt van het gebouw van de Nationale Opera. In een klassieke ambiance met kelners en serveersters gekleed in stijlvolle kleding, kan je de overheerlijke Sachertorte proeven. Volgens vele is dit de beste Sachertorte van Wenen en ik moet zeggen, nergens smaakt de Torte zo lekker als hier. Naast de Sachertorte serveren ze ook andere taarten en gebakjes en hebben ze een uitgebreide koffiekaart van Wiener Melange tot een Sissi koffie. Ook kan je hier genieten van een luxe uitgebreide ontbijt.

De toeristen hebben het Sacher Hotel echter ook ontdekt, waardoor je soms in de rij moet staan voor een tafel. Maar het is het wachten waard.

Hotel Sacher

Demel
Een van de bekendste Konditoreien van Wenen, waar je in een prachtige entourage kunt genieten van de Sachertorte. Al jaren is er een ‘strijd’ tussen Hotel Sacher en Demel wie nu de beste Sachertorte maakt. Ik ben erg benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat. Heb je genoeg van de Sachertorte werp dan een blik in de etalage. Na het zien van de fraai gedecoreerde taarten en chocolade krijg je vanzelf weer trek.

Café Ritter
Een traditioneel Weens koffiehuis in een zijstraat van de bekende winkelstraat Mariahilfer Strasse. Niet alleen de Sachertorte moet je geprobeerd hebben, de Apfelstrudel of Topfenstrudel met vanille saus zijn net zo lekker. De statige kelner komt het graag serveren. Heb je na de taart nog trek, dan kan je altijd een traditionele goulash soep proberen.
Cafe Ritter

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.