Vive Le Voyage

Safari in Zuid-Afrika: er is meer dan Kruger

Als je naar Zuid-Afrika reist, is een safari een absolute must. De meeste mensen reizen richting Kruger Park, in het oosten van Zuid-Afrika, ongeveer 3 uurtjes rijden van Johannesburg. Kruger Park heeft mooie lodges en waanzinnige safari mogelijkheden (Sabi Sands is een aanrader) maar is ook duur, heel druk, toeristisch en de malariamug vliegt er ook rond. Om deze redenen gaan wij liever richting het noorden van Zuid-Afrika, tegen de grens van Botswana; ook maar 3 tot 4 uur rijden van Johannesburg, een stuk rustiger, betaalbaar en geen malariamug!

leopard1 lion1

Een selectie van parken:

  1. Madikwe Game Reserve – 1 van de grotere parken tegen de grens van Botswana aan. De Big Five loopt er zeker rond en we hebben hier de Buffalo ook gezien, die had zich verstopt in de andere parken. Veel olifanten, neushoorns & leeuwen. Fantastische ervaring.
  2. Marakele Game Reserve – ook een groot park, ligt iets meer landinwaarts. Ruiger gebied, wat meer rotsen en bush maar ook prachtige vlaktes. Big Five aanwezig maar je moet harder werken om ze tegen te komen. Mogelijkheid om met bootje de wildlife te zien, echt waanzinnig gaaf.
  3. Welgevonden Game Park – klein park dat naast het grotere Marakele Game Reserve ligt. Intiem, Big Five, grote weide vlaktes dus je kan de beesten heel goed zien en een paar heerlijke resorts. Heel romantisch.

rhino1 elephant1

Ook kan je naar het bekende Pilanesberg, waar je met je eigen auto door het park kan rijden, maar vergeleken met de bovenstaande parken is dit park echt te toeristisch en niet half zo mooi. Het ligt ook naast Sun City, het Vegas van het noorden, alleen bedoeld voor de rijke Afrikanen en toeristen.

Wat heb je nodig op safari?

  1. Een camera, liefst met grote zoomlens.
  2. Goede schoenen.
  3. Een verrekijker (die wij elke keer zijn vergeten)
  4. Een jas. Safari’s zijn altijd van 5 tot 9 uur in de morgen en 4 tot 8 in de avond. Vroeg in de ochtend en laat in de avond koelt het enorm af.

Laatste tips: Blijf 3 nachten, dan heb je echt de tijd om alles te zien en boek de resorts altijd last minute via mtbeds.co.za, scheelt veel geld.

Op safari gaan is echt één van de mooiste reiservaringen uit mijn leven, en ik wil elk jaar weer terug om meer te zien. Waanzinnig!

zebra1 buffalo1

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.