Vive Le Voyage

Saharun Beach, het Hawaii van Kroatië!

Gedurende onze roadtrip langs de Dalmatische kust van Kroatië verbleven we enkele dagen in de historische havenstad Zadar. Dit was onze laatste bestemming en we waren toe een een relaxed dagje. Onze Amerikaanse AirBnB host gaf de tip om het Hawaii van Kroatië te bezoeken: Saharun Beach. Hoewel Amerikanen over het algemeen wel van wat overdrijven houden, besloten we om heen te gaan na het zien van enkele wonderschone foto’s…

Saharun Beach

Saharun Beach is te vinden op het eiland Dugi Otok. Dit eiland ligt ongeveer 1,5 uur ten westen van de stad Zadar en is gemakkelijk te bereiken per veerboot. De reis per boot is een bezienswaardigheid op zich, je vaart langs een aantal kleine eilandjes en het uitzicht is schitterend! Neem de veerboot richting ‘Brbinj’, de kosten p.p. voor een enkele reis zijn omgerekend 4 euro. Voor het meenemen van een auto betaal je ongeveer 25 euro. Mocht je in het bezit zijn van een auto gedurende je vakantie in Kroatië dan raad ik aan deze mee te nemen! Er bevinden zich verschillende pittoreske dorpjes op het eiland die het beste bereikbaar zijn per auto.

Saharun Beach

Met Hawaii is ons achterhoofd en sterk verlangen naar het strand scheurden we na aankomst over het eiland. Mocht je trouwens niet over een auto beschikken, dan kan je de bus pakken die aansluit met de aankomsttijden van de veerboot. Waar wij een toeristische bedoening hadden verwacht, belandden we in een oase van rust en hadden we nog net geen privé strand. Dit was eind augustus, in het hoogseizoen is het echter wel ‘vechten’ om een plek. Om het met Hawaii te vergelijken gaat misschien wat ver, maar adembenemend mooi is het wel! Het water is kristalhelder en je komt echt tot rust.

Veli Rat en Sali

Mocht je genoeg hebben van het strand en je beschikt over een auto, dan is het zeker de moeite waard om de knusse havenstadjes Veli Rat en Sali te bezoeken. Maar ook als je geen genoeg krijgt van het strand is het een aanrader om heen te gaan. Veli Rat is ook bereikbaar met de bus en ligt ongeveer 1,5 kilometer van Saharun Beach vandaan. Sali ligt aan de andere kant van het eiland en is helaas alleen bereikbaar met de auto.

Saharun Beach

Veli Rat en Sali zijn vergelijkbare stadjes, ze beschikken beiden over enkele restaurants, een haventje, maar stralen vooral rust uit. Een prima plek om na je bezoek aan het strand wat te drinken en te relaxen. Pizzeria ´Galeb´ in Veli Rat is een aanrader, heerlijk pizza of pasta en leuke bediening. Sali ligt op ongeveer een 30 minuten rijden van Veli Rat. Ondanks het feit dat het erg op Veli Rat lijkt, raad ik zeker aan om er met de auto heen te rijden. De route met de auto is waanzinnig mooi, je rijdt door de bergen en kunt op verschillende plekken uitstappen en genieten van het prachtige uitzicht.

IMG_6146

Kortom, ben je in de buurt van Zadar en het slenteren door de stad zat? Twijfel niet, pak de veerboot naar dit prachtige eiland, proef de relaxte sfeer en kom heerlijk ontspannen terug!

P.S. Mocht je toevallig net de laatste veerboot hebben gemist… Er zijn een aantal hotels op het eiland!

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via ViveLeVoyage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.