Vive Le Voyage

Saigon – Ho Chi Minh War Remnants Museum

War Remnants Museum

War Remnants Museum is één van de vele oorlogsmusea in Saigon / Ho Chi Minh. Dit museum is een bezoek echt meer dan waard. Buiten het museum staan vliegtuigen en tanks opgesteld. Het museum zelf is groot en overzichtelijk en is ingedeeld in verschillende thema’s. Veel informatie in dit museum is in het Engels en bevat feiten en foto’s over de Vietnamoorlog die de meeste mensen niet kennen.

20141022_142550

Agent Orange

De gevolgen van Agent Orange worden op een heftige manier duidelijk. Deze giftige stof hebben de Amerikanen gebruikt in de oorlog om gebieden te ontbossen. Agent Orange veroorzaakt onder andere de volgende ziektes: de ziekte van Hodgkin, verschillende soorten kanker in de luchtwegen, prostaatkanker en het disfunctioneren van het zenuwstelsel. Door het gebruik van Agent Orange worden er in Vietnam duizenden kinderen met bijvoorbeeld een open rug en andere misvormingen aan de ruggengraat geboren. Muren vol foto’s van misvormde kinderen en volwassenen hangen in dit museum. Voor sommige foto’s moet je echt echter wel een sterke maag hebben. Het is confronterend en heftig om te zien, maar wel een kant de van de oorlog waar Vietnam nog dagelijks mee te maken heeft. Een kant die verborgen is gehouden voor de buitenwereld.

Clusterbommen

Ook de gevolgen van clusterbommen en landmijnen worden met foto’s duidelijk gemaakt. Zo zie je op de onderstaande foto dat er bijvoorbeeld tussen 1975 en 2002 nog 42.135 mensen gedood zijn door bommen of explosieven.

war

Openingstijden en entree

Het museum is alle dagen van de week geopend van 7:30 tot 12 uur en van 13:30 tot 17:00 uur. De entree is 15.000 Dong (€0,65). Het adres van het War Remnants Museum is: 28 Võ Văn Tần, phường 6 (district 3).

Tip: combineer een bezoek aan dit museum met het postkantoor en de kathedraal.

Lees meer over  Saigon – Ho Chi Minh of bezoek de Vietcong Tunnels

Reizen geeft me energie en maakt mij een rijker mens. Dit kan zowel door korte trips in Europa en Nederland te maken als door verre reizen. Waarbij Azië mijn favoriete werelddeel is. Wat ik zie op mijn reizen aan prachtige mensen, culturen, imponerende natuur, of alles wat op een andere manier mijn zintuigen prikkelt, draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik loop graag buiten de gebaande paden! De wereld is zo mooi en leerzaam!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.