Vive Le Voyage

Sevilla: een stad voor levensgenieters!

Sevilla is de stad van de eeuwige zon en de heerlijke tapas. Het is de vierde grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Andalusië. Je kan de stad prima in een aantal dagen bezichtigen, alle highlights liggen dichtbij elkaar en zijn makkelijk te voet bereikbaar. En als je even wilt rusten, dan kan dit op één van de vele terrassen onder genot van een heerlijke glas sangria. Bij een bezoek aan Sevilla mogen de volgende dingen niet ontbreken in je reisprogramma:

Kathedraal met Giralda toren

Het is de grootste Gotische kathedraal van Spanje. De bouw duurde bijna een eeuw. De binnenzijde van de kathedraal is bijzonder mooi en de hoogte wordt benadrukt door de zuilen. De Giralda toren bereik je via de Kathedraal. Je kunt helemaal naar boven klimmen voor een schitterend uitzicht.

Kathedraal met Giralda toren

Koninklijk paleis Real Alcázar

Dit grote complex is niet te vergelijken met andere Koninklijke paleizen, omdat het verschillende architectonische stijlen heeft. Dit komt omdat het paleis vanaf de 10de eeuw in verschillende stappen gebouwd is. Het bestaat uit veel verschillende ruimtes en is dan ook het ideale paleis om verstoppertje te spelen! Wil je even weg uit de stad, geniet dan van de rust in één van de schitterende tuinen.

Koninklijk paleis Real Alcázar

Plaza de España met het aangrenzende Parque Maria Luisa

Plaza de España werd speciaal voor de wereldtentoonstelling van 1929 gebouwd. Het is een eigenaardig gebouw dat zeker een bezoekje waard is. Het park is ook in het kader van de wereldtentoonstellingen aangelegd. Tussen de vijvers en fonteinen vind je er tientallen exotische planten en bomen. De prachtige tuinen zorgen voor een oase van rust in de drukke stad. 

Koninklijk paleis Real Alcázar

De Torre del Oro (gouden toren) aan de rivier Guadalquivir

De toren stamt uit de 13de eeuw en maakte eerst deel uit van de stadswallen. Daarnaast diende het als gevangenis, kapen en opslagplaats. Tegenwoordig zit er een maritiem museum in die je voor €3,- euro kan bezoeken. Het biedt een mooi uitzicht over de rivier Guadalquivir en de stad zelf.

Torre del Oro

De voormalige joodse wijk Santa Cruz

De wijk Santa Cruz heeft het beste zijn middeleeuwse aanblik behouden. De wijk bestaat uit een netwerk van smalle straatjes en steegjes met mooie pleinen. Het is een gezellige wijk om te lunchen of te dineren. Je vindt tapas op elke hoek!

Metropol Parasol

De Metropol Parasol, ook wel bekend als ‘de paddenstoelen’, is een meesterwerk van een Berlijnse architect. Het is de grootste houten constructie te wereld. ’s Avonds wordt het gebouw mooi verlicht. Het bouwwerk herbergt onder meer een verhoogd plein (waar diverse activiteiten plaatsvinden), een archeologisch museum, een openbare markt en verschillende bars en restaurants. Ook om het bouwwerk vind je gezellige tapas restaurants. 

Metropol Parasol

Volkswijk Triana

Aan de overkant van de rivier de Guadalquivir ligt de volkswijk Triana, ook wel bekend als de Zigeunerbuurt. Deze wijk is de bakermat van beroemde stierenvechters en flamenco artiesten. Voor een authentiek flamenco voorstelling moet je hier dan ook zijn. In Triana kan je heerlijk rondslenteren door kleine straatjes en genieten op één van de terrassen langs de rivier. 

Shoppen in het oude stadcentrum

Je kan heerlijk shoppen in Sevilla. De Calle Sierpes ligt in het historisch stadscentrum en is de bekendste winkelstraat van Sevilla. Parallel aan deze straat loopt de Calle Tetuan. In beide straten vindt je lokale boetiekjes tot de bekende Spaanse ketens. Als je uit gewinkeld bent, neem dan een kopje koffie met een heerlijk gebakje bij patisserie La Campana (Calle Sierpes 1)

patisserie La Campana

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.