Vive Le Voyage

Shanghai, een stad die nooit slaapt

In Shanghai is extreem veel te beleven. Daardoor is het onmogelijk je te vervelen in deze gigantische Chinese stad. Op elk moment van de dag is er wel een bepaalde vorm van entertainment te vinden in deze stad die nooit slaapt. Ik kan dan ook vol overtuiging zeggen dat ik mij geen enkel moment heb verveeld tijdens mijn 8-daagse bezoek aan Shanghai.

De Bund

De Bund is een promenade in het midden van het centrum. Vanaf deze plek is zowel overdag als in de avond een geweldig uitzicht te zien over de moderne wolkenkrabber aan de overkant van de rivier. Mijn favoriete tijdstip is rond een uur of 9 als het helder is maar al wel donker. De kleurrijke lampen schijnen je tegemoet en weerkaatsen in het water. Wel moet je er rekening mee houden dat het een extreem druk punt is. Wachten tot je een plekje hebt om een foto zonder toeristen te kunnen maken, kost soms aardig wat tijd en geduld.

De Franse Concessie

Een van mijn favoriete plekken in Shanghai is de Franse Concessie. Zodra je deze wijk in loopt, is het alsof je door een Europese stad loopt met veel Chinese details. In de Franse Concessie kun je genieten van verschillende westerse keukens, schattige boutiques en galerijen. Ook is dit de perfecte plek om even weer helemaal tot rust te komen want anders dan in de rest van de stad is dit een vrij rustige wijk.

De Franse Concessie Shanghai

In Shanghai zijn veel leuke horecagelegenheden te vinden maar een van mijn favoriete was in de Franse Concessie. La Fini Cafe is een erg schattig tentje waar je heerlijke wafels kan eten. De eigenaren zijn echt super vriendelijk en doen er alles aan je bezoek zo gezellig mogelijk te maken!

Franse concessie shanghai

Uitgaan in Shanghai

Als je in Shanghai bent, moet je natuurlijk een van de mega clubs bezoeken. Ik als met-een-biertje-aan-de-bar-meisje heb erg genoten van de over de top sfeer die in de clubs te vinden is. In het nachtleven van Shanghai is een totaal andere cultuur te vinden als overdag op straat. Met lichtshows, danseressen en een overvloed aan champagne is je avond in ieder geval een spektakel.

Winkelen in Shanghai

Tijdens een bezoekje aan een mega stad als Shanghai mag een dagje winkelen natuurlijk niet ontbreken. Meestal ben ik op vakantie niet zo’n winkelliefhebber naast de plaatselijke souvenirwinkeltjes waar cadeautjes voor de familie gekocht worden. In Shanghai zijn genoeg winkels te vinden, zeker op Nanjing East Road. Deze lange straat die uitkomt op de Bund is te vergelijken met de Times Square in New York en daarom erg leuk om te bezoeken als je in Shanghai bent.

Het oude stadscentrum

Een erg toeristische maar wel erg mooie plek om te bezoeken in Shanghai is het oude stadscentrum. De traditionele Chinese architectuur en cultuur is hier nog steeds volop te vinden. De Yu Garden en het Huxing theehuis zijn de bekendste maar zeker ook mooiste bezienswaardigheden in deze traditionele wijk.

Shanghai oude stad

Heb jij nog andere leuke bezienswaardigheden in Shanghai die nog ontbreken aan dit lijstje?

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

2 Comments

 1. liz

  30 september 2016 at 17:50

  Cool!!!

  • Anne-Floor van Nunen

   1 oktober 2016 at 12:10

   Leuk om te horen! Dankjewel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.