Vive Le Voyage

Het shopwalhalla Beijing!

Waar kan je beter shoppen dan in China? Alles is tegenwoordig “Made in China”. Van luxe warenhuizen tot tweedehands markten, in Beijing komen shopverslaafden goed aan hun trekken. Ik hou van markten. Hier kan je uren struinen, onderhandelen, ideeën op doen en mensen kijken. In elk land ga ik altijd op zoek naar de leukste markten. De leukste markten van Beijing zijn:

Hongqiao Pearl Market
Hou je van parels dan is deze markt een must see! Je vindt hier parels in alle kleuren en maten. De parels van een goede kwaliteit zijn te vinden op de 4de en 5de verdieping. Elke verdieping heeft andere producten; schoenen, tassen, kleding, koffers, audio, telefoonhoesjes, etc. Je vindt hier goede “copy cats”, maar ook “merkloze” producten tegen een leuke prijs. Onderhandelen is een must! De Hongqiao markt ligt naast een van de top attracties van Beijing, de Tempel van Hemel. Tip: het dakterras heeft een mooi uitzicht over de Tempel van Hemel.

Sanlitun Yashow Clothing Market
De favoriete markt van expats en toeristen. De markt heeft vijf verdiepingen en je kan hier praktisch alles vinden. Alle nieuwe hippe sportschoenen zijn hier als “copy cat” te koop. Dit geldt ook voor handtassen. Deze zijn er in allerlei maten en kleuren tegen leuke prijzen. Chinese prullaria is hier in overvloed, denk aan de gelukskat en eetstokjes. Loop langs bij een van de vele kleermakers en laat een pak of jurk op maat maken. Binnen een paar uur loop je weg in je replica Boss pak of Chanel jurk! Tip: deze markt is van 10.00 tot 21.00 uur open, genoeg tijd om te shoppen.

De avondmarkt in de hutong Dongcheng
Elke avond is een soort “kofferbakmarkt” in de hutong Dongcheng. Vanuit de auto en/of zelfgemaakte kramen worden er allerlei prullaria verkocht. Voor 3 euro koop je een cool iPhone frontje en voor 1-2 euro hippe kettingen en oorbellen. Hou van je shoppen en marketen, dan mag je deze niet overslaan. Tip: Bezoek de markt aan het begin van de avond en combineer het met een bezoek aan één van de gezellige bars.

Hutong Dongcheng

Onderhandelen, pingelen, afdingen
Onderhandelen is heel normaal in China. Het is een spel. Wil je dit spel zo goed mogelijk spelen, zorg ervoor dat je altijd vriendelijk blijft. Lachen werkt vaak goed. Ga voor jezelf na wat je voor het product wilt betalen en begin met een laag bod. Neem ook de tijd voor een onderhandeling. Het is een spel en de verkopers hebben de hele dag de tijd. Vaak heb ik 70% van de prijs kunnen afdingen. Chinezen weten trouwens goed aan wie ze wat verkopen. Zo betalen Amerikanen vaak een hogere prijs dan Duitsers.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.